Κινέζικο κοτόπουλο με σάλτσα μελιού

Κινέζικο κοτόπουλο με σάλτσα μελιού

Κινέζικες μπουκιές κοτόπουλου με σάλτσα μελιού. Μια συνταγή για ένα πολύ νόστιμο κινέζικο φαγητό που θα σας γίνει συνήθεια.

Υλικά συνταγής

  • 800 γρ. στήθος κοτόπουλου κομμένο σε κομματάκια των  2,5 εκατοστών
  • Λάδι (σησαμέλαιο ή ηλιέλαιο για το τηγάνισμα) 
  • Για το κουρκούτι:
  • 4 κ.σ. κοφτές κορν φλάουρ
  • 1/2 φλιτζάνι αλεύρι 
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 
  • ½ φλ. τσαγιού νερό
  •  ½ κ.γ. αλάτι 
  • 1 αβγό +  1 ασπράδι αβγού
  • Για τη σάλτσα:
  • 1 ½ κ.σ. λάδι 
  • 2 κ.γ. τζίντζερ (ψιλοκομμένο)
  •  3 κ.γ. σκόρδο (ψιλοκομμένο) 
  • 1 κ.γ. αλάτι 
  • 3 κ.σ. κοφτές μέλι 
  • 1 κ.γ.  ξίδι 
  • ½ φλ. τσαγιού νερό 
  • 1 κ.γ. κορνφλάουρ (αναμιγνύεται με 1 κ.σ. νερό)
  •  Σουσάμι (για πασπάλισμα)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για το κουρκούτι και το κοτόπουλο:Αναμιγνύετε σε μεγάλο μπολ όλα τα υλικά για το κουρκούτι και χτυπάτε καλά με το χέρι ή το μίξερ χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν και αφρατέψουν. Σκεπάζετε το μπολ και το αφήνετε στην άκρη για 30 λεπτά. Μετά από 30′ προσθέτετε και τα κομματάκια κοτόπουλου μέσα στο κουρκούτι. Εν τω μεταξύ προθερμαίνετε το λάδι στο γουόκ [ή φρυτέζα]..
  2. Τηγανίζετε τμηματικά, το κοτόπουλο στο ζεστό λάδι  για 3-4′ μέχρι να αποκτήσει κρούστα το κουρκούτι. Βγάζετε από τη φωτιά και το τοποθετείτε σε απορροφητικό χαρτί.
  3. Για τη σάλτσα: Ζεσταίνετε 1 1/2 κ.σ. λάδι στο γουόκ. Προσθέστε το σκόρδο το τζίντζερ και σωτάρετε για 30 δευτερόλεπτα. Προσθέτετε το αλάτι, το μέλι το ξίδι και νερό και ανακατέψτε καλά. Διαλύστε 1 κ.γ. κορν φλάουρ σε 1 κ.σ. νερό και προσθέστε το στη σάλτσα. Σιγοβράζετε για 2 λεπτά και κατεβάζετε από τη φωτιά.
  4. Περιχύστε με τη σάλτσα το κοτόπουλο και σερβίρετε πασπαλίζοντας με το σουσάμι. Συνοδεύεται υπέροχα με άσπρο ρύζι.

 

blogchef.net

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κινέζικο κοτόπουλο με σάλτσα μελιού

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.