Κίνδυνοι για την υγεία που ελλοχεύουν στη κουζίνα μας

Κίνδυνοι για την υγεία που ελλοχεύουν στη κουζίνα μας

Έχετε αναρωτηθεί από τι μπορεί κανείς να κινδυνεύει μέσα στην κουζίνα του;

Ύποπτος Νο 1… Η πετσέτα των πιάτων, το σφουγγαράκι και το πιατόπανο

Αν είναι πολυχρησιμοποιημένα και βρώμικα κινδυνεύετε από γαστρεντερίτιδα. Η πετσέτα μπορεί να είναι μολυσμένη με E.Coli, βακτήριο που προέρχεται από το ωμό κρέας. Σε σύνολο 75% οι πετσέτες κουζίνας έχουν υψηλό αριθμό βακτηρίων. Τα σφουγγάρια και τα πιατόπανα είναι ακόμη χειρότερα αφού πάνω τους μπορούν να σχηματιστούν ακόμα και αποικίες βακτηρίων.

Η λύση είναι η αλλαγή σε εβδομαδιαία βάση.

Ύποπτος Νο 2… Η πλάκα κοπής

Σύμφωνα με έρευνες, μία πλάκα κοπής έχει μέχρι και 50 φορές περισσότερα βακτήρια από την τουαλέτα. Όσο πιο παλιά είναι τόσο πιο δύσκολη είναι η αφαίρεση τους, καθώς κρύβονται μέσα σε ρωγμές και σχισμές της πλάκας. Καλό είναι να υπάρχουν περισσότερες από μία πλάκα κοπής στην κουζίνα για κάθε ένα είδος (λαχανικά, κρέας, ψάρια) και να καθαρίζεται πολύ σχολαστικά.

Η λύση είναι η αλλαγή των πλακών, όταν η φθορά έχει αρχίσει να δυσχεραίνει το καθάρισμα.

Για εγγυημένη υγιεινή

Να αντικαθιστάτε συχνά τις πετσέτες και τα σφουγγάρια που χρησιμοποιείτε για να μην απλωθούν διάφορα βλαβερά βακτηρίδια σε όλη την κουζίνα.
Χρησιμοποιείτε χαρτί κουζίνας για να σκουπίσετε τα χέρια σας αφού έχετε πιάσει ωμά τρόφιμα.
Μπορείτε να απολυμάνετε τα σφουγγάρια της κουζίνας βάζοντάς τα στο φούρνο μικροκυμάτων για 15 – 30 δευτερόλεπτα μια φορά την εβδομάδα.

700226d13b56ab5f2f0330a17a7ee485

Πηγή: εδώ



Sintayes.gr,

Συνταγή: Κίνδυνοι για την υγεία που ελλοχεύουν στη κουζίνα μας