Κιμαδόπιτα με πράσο και κρεμμυδάκια

Κιμαδόπιτα με πράσο και κρεμμυδάκια

Μια εύκολη συνταγή για μια νοστιμότατη πίτα. Κιμαδόπιτα με πράσα, κρεμμυδάκια, τυρί, σε φύλλο σφολιάτας για ένα πεντανόστιμο γεύμα.

Υλικά συνταγής

  • 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας [2 φύλλα]
  • 700 γρ. πράσα
  • 250 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 700 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος ή ανάμεικτος [μοσχαρίσιος + χοιρινός]
  • 2 ξερά κρεμμύδια μέτρια τριμμένα
  • 5 αυγά
  • 1 κρέμα γάλακτος [200 ml] με λίγα λιπαρά
  • 200 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • λίγο μπαχάρι
  • 1/4 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 4 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βουτυρώνετε ένα ταψί 30 Χ 40 εκ. ή στρογγυλό αντίστοιχης χωριτικότητας και το αφήνετε στην άκρη. 
  2. Καθαρίζετε και κόβετε τα πράσα και τα κρεμμυδάκια σε λεπτές φέτες. Ζεσταίνετε 1/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο και σοτάρετε το κιμά σε δυνατή φωτιά. Τον ανακατεύετε συνεχώς για να σπάσουν οι σβόλοι και να γίνει σπυρωτός. Μετά από λίγα λεπτά, προσθέτετε τα πράσα και τα κρεμμυδάκια, το ξερό κρεμμύδι, το μπαχάρι, 3/4 φλ. τσαγιού ζεστό νερό και αλατοπιπερώνετε.
  3. Σκεπάζετε την κατσαρόλα, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε το μείγμα για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια και τα πράσα. Όταν είναι σχεδόν έτοιμο, ξεσκεπάζετε τη κατσαρόλα για να “σωθεί” το νερό και να μείνει με το λαδάκι του. Κατεβάζετε από τη φωτιά και όταν μισοκρυώσει, προσθέτετε τη γραβιέρα, τα 4 αβγά, τη τριμμένη φρυγανιά, τη κρέμα γάλακτος και τον μαϊντανό. Ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν.
  4. Ανοίγετε με πλάστη τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια, της το μέγεθος και το σχήμα που επιθυμείτε και τη στρώνετε στη βάση και στα τοιχώματα του ταψιού. Αδειάζετε τη γέμιση, την ισιώνετε και τη σκεπάζετε με τη σφολιάτα με το φύλλο που περισσεύει γύρω γύρω. Τη σκεπάζετε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας, χαράζετε με κοφτερό μαχαιράκι σε κομμάτια, χτυπάτε 1 αυγό με λίγο νερό και αλείφετε τη σφολιάτα.
  5. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ο C για 1 ώρα περίπου, στη κατώτερη σχάρα του φούρνου. Όταν ψηθεί η πίτα, την αφήνετε για 20 λεπτά να κρυώσει και την σερβίρετε. 

recipe-image-legacy-id--1273624_8

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κιμαδόπιτα με πράσο και κρεμμυδάκια

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.