Κιμαδόπιτα με πιπεριά και καρότο

Κιμαδόπιτα με πιπεριά και καρότο

Μια συνταγή για μια υπέροχη κιμαδόπιτα, με κόκκινη πιπεριά και καρότο. Απολαύστε τη σκέτη με μια μεγάλη πράσινη σαλάτα, ή σαν ορεκτικό.

Υλικά συνταγής

  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • λίγο ελαιόλαδο για άλειμμα του ταψιού
  • Για τη γέμιση:
  • 1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
  • 1 μικρό καρότο τριμμένο
  • 1 κοφτή κ.σ. ντοματοπελτέ + 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1/2 ποτηράκι κρασιού λευκό ξηρό κρασί
  • 1 ντομάτα ξεφλουδισμένη, ψιλοκομμένη
  • 200 γρ. γραβιέρα πικάντικη 
  • 2-3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη 
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι πιπέρι 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε σε δυνατή φωτιά τις 6 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρετε το κιμά, ανακατεύοντας τον και πιέζοντάς τον με ένα πιρούνι για 10 λ περίπου. Προσθέτετε τα ψιλοκομμένα, κρεμμύδια και πιπεριά και το τριμμένο καρότο και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας για 5 λ ακόμα.
  2. Σβήνετε με το κρασί και μόλις “αναπνεύσει” προσθέτετε το τοματοπελτέ, 1 πρέζα ζάχαρη και ανακατεύετε να διαλυθεί. Ρίχνετε τη ψιλοκομμένη ντομάτα και αλατοπίπερο και ανακατεύετε. Χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε το τηγάνι με το καπάκι του και σιγοβράζετε το κιμά για 10-15 λ περίπου μέχρι να “πιεί” όλα τα υγρά του.
  3. Κατεβάζετε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνετε το μείγμα να μισοκρυώσει. Προσθέτετε το τριμμένο τυρί, 1 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη και ανακατεύετε. Αν η γέμιση έχει αρκετά υγρά προσθέστε 1-2 κ.σ.ακόμα φρυγανιά τριμμένη και ανακατεύετε.
  4. Εν τω μεταξύ προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και λαδώνετε ένα ταψί 40 εκ. περίπου. 
  5. Ανοίγετε τα φύλλα σφολιάτας σε αλευρωμένη επιφάνεια και τα κόβετε σε διαστάσεις 20×30 εκ. περίπου. Στρώνετε το ένα φύλλο πάνω στο λαδωμένο ταψί και απλώνετε στο κέντρο του τη γέμιση κιμά, αφήνοντας περιθώριο περιμετρικά 3 εκ.
  6. Με ένα μυτερό μαχαιράκι, κάνετε 6 οριζόντιες σχισμές στο κέντρο του φύλλου που έχετε στο πάγκο,  αφήνοντας περιμετρικά 5 εκ. περιθώριο, άκοπο. Με αυτό το φύλλο σκεπάζετε τη πίτα στο ταψί. Κλείνετε περιμετρικά τα 2 φύλλα πιέζοντάς τα με πιρούνι και το γυρίζετε προς τα μέσα, κάτω από τη πίτα, να ακουμπά στο ταψί.
  7. Ραντίζετε την επιφάνεια με λίγο ελαιόλαδο και νερό και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λ περίπου ή μέχρι να γίνει τραγανό και ροδοκόκκινο το φύλλο.



Sintayes.gr,

Συνταγή: Κιμαδόπιτα με πιπεριά και καρότο