Αναρτήθηκε στις 22/10/2015 σε Κόκκινο Κρέας, Κυρίως πιάτα, Ορεκτικά - Μεζέδες, Πίτες, Συνταγές
Κιμαδόπιτα με πιπεριά και καρότο
Μια συνταγή για μια υπέροχη κιμαδόπιτα, με κόκκινη πιπεριά και καρότο. Απολαύστε τη σκέτη με μια μεγάλη πράσινη σαλάτα, ή σαν ορεκτικό.
Υλικά συνταγής
- 2 φύλλα σφολιάτας
- λίγο ελαιόλαδο για άλειμμα του ταψιού
- Για τη γέμιση:
- 1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
- 1 μικρό καρότο τριμμένο
- 1 κοφτή κ.σ. ντοματοπελτέ + 1 πρέζα ζάχαρη
- 1/2 ποτηράκι κρασιού λευκό ξηρό κρασί
- 1 ντομάτα ξεφλουδισμένη, ψιλοκομμένη
- 200 γρ. γραβιέρα πικάντικη
- 2-3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε σε δυνατή φωτιά τις 6 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρετε το κιμά, ανακατεύοντας τον και πιέζοντάς τον με ένα πιρούνι για 10 λ περίπου. Προσθέτετε τα ψιλοκομμένα, κρεμμύδια και πιπεριά και το τριμμένο καρότο και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας για 5 λ ακόμα.
- Σβήνετε με το κρασί και μόλις “αναπνεύσει” προσθέτετε το τοματοπελτέ, 1 πρέζα ζάχαρη και ανακατεύετε να διαλυθεί. Ρίχνετε τη ψιλοκομμένη ντομάτα και αλατοπίπερο και ανακατεύετε. Χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε το τηγάνι με το καπάκι του και σιγοβράζετε το κιμά για 10-15 λ περίπου μέχρι να “πιεί” όλα τα υγρά του.
- Κατεβάζετε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνετε το μείγμα να μισοκρυώσει. Προσθέτετε το τριμμένο τυρί, 1 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη και ανακατεύετε. Αν η γέμιση έχει αρκετά υγρά προσθέστε 1-2 κ.σ.ακόμα φρυγανιά τριμμένη και ανακατεύετε.
- Εν τω μεταξύ προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και λαδώνετε ένα ταψί 40 εκ. περίπου.
- Ανοίγετε τα φύλλα σφολιάτας σε αλευρωμένη επιφάνεια και τα κόβετε σε διαστάσεις 20×30 εκ. περίπου. Στρώνετε το ένα φύλλο πάνω στο λαδωμένο ταψί και απλώνετε στο κέντρο του τη γέμιση κιμά, αφήνοντας περιθώριο περιμετρικά 3 εκ.
- Με ένα μυτερό μαχαιράκι, κάνετε 6 οριζόντιες σχισμές στο κέντρο του φύλλου που έχετε στο πάγκο, αφήνοντας περιμετρικά 5 εκ. περιθώριο, άκοπο. Με αυτό το φύλλο σκεπάζετε τη πίτα στο ταψί. Κλείνετε περιμετρικά τα 2 φύλλα πιέζοντάς τα με πιρούνι και το γυρίζετε προς τα μέσα, κάτω από τη πίτα, να ακουμπά στο ταψί.
- Ραντίζετε την επιφάνεια με λίγο ελαιόλαδο και νερό και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λ περίπου ή μέχρι να γίνει τραγανό και ροδοκόκκινο το φύλλο.
22/10/2015
Sintayes.gr,
Συνταγή: Κιμαδόπιτα με πιπεριά και καρότο