Αναρτήθηκε στις 06/05/2015 σε Συνταγές, Σως - Dressings
Κέτσαπ σπιτική
Μια συνταγή για να φτιάξετε, εύκολα και πολύ απλά, νόστιμη σπιτική κέτσαπ για τα σάντουιτς, τις πίτσες σας, συνοδευτικό στις τηγανιτές πατάτες σας ή στα κρεατικά σας, αλλά και ως συμπλήρωμα στις σάλτσες σας.
Υλικά συνταγής
- 12 ώριμες ντομάτες [650 γρ. περίπου]
- 3 μεγάλα ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες στο multi
- 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 2 κοφτές κ.σ.αλάτι
- 1/2 κ.γ. πιπέρι
- 100 ml ξίδι
- 6 κ.σ. ζάχαρη
- 1/2 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
- 1/2 κ.γ. γαρίφαλο σε σκόνη
- 1 κ.σ. μουστάρδα απαλή
- 1/2 κ.γ. μπαχάρι
- 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο [προαιρετικά]
Εκτέλεση συνταγής
- Πλένετε και ξεφλουδίζετε τις ντομάτες και τις κόβετε σε μικρά κομματάκια.
- Σοτάρετε στο ελαιόλαδο τα ψιλοκομμένο κρεμμύδια με μια πρέζα αλάτι, ανακατεύοντας για 4 λ περίπου μέχρι να γυαλίσουν και μαλακώσουν. Προσθέτετε τις ντομάτες και όλα τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζετε με σκεπασμένη τη κατσαρόλα για 30 περίπου λεπτά.
- Πολτοποιείτε τη κέτσαπ στο multi, τη περνάτε [προαιρετικά] από λεπτό σουρωτήρι και τη ξαναβράζετε σε χαμηλή θερμοκρασία για 20-30 λ επιπλέον μέχρι να “δέσει” η σάλτσα.
- Βάζετε τη κέτσαπ όσο είναι ακόµα ζεστή σε αποστειρωμένα μπουκάλια που κλείνουν µε καπάκι ή σε βάζα, κλείνετε καλά και τη συντηρείτε στο ψυγείο.

06/05/2015
Sintayes.gr,
Συνταγή: Κέτσαπ σπιτική