Κέτσαπ σπιτική

Κέτσαπ σπιτική

Μια συνταγή για να φτιάξετε, εύκολα και πολύ απλά, νόστιμη σπιτική κέτσαπ για τα σάντουιτς, τις πίτσες σας, συνοδευτικό στις τηγανιτές πατάτες σας ή στα κρεατικά σας, αλλά και ως συμπλήρωμα στις σάλτσες σας.

Υλικά συνταγής

  • 12 ώριμες ντομάτες [650 γρ. περίπου]
  • 3 μεγάλα ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες στο multi
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 κοφτές κ.σ.αλάτι
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι
  • 100 ml ξίδι 
  • 6 κ.σ. ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
  • 1/2 κ.γ. γαρίφαλο σε σκόνη
  • 1 κ.σ. μουστάρδα απαλή
  • 1/2 κ.γ. μπαχάρι
  • 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο [προαιρετικά]

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πλένετε και ξεφλουδίζετε τις ντομάτες και τις κόβετε σε μικρά κομματάκια.
  2. Σοτάρετε στο ελαιόλαδο τα ψιλοκομμένο κρεμμύδια με μια πρέζα αλάτι, ανακατεύοντας για 4 λ περίπου μέχρι να γυαλίσουν και μαλακώσουν.  Προσθέτετε τις ντομάτες και όλα τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζετε με σκεπασμένη τη κατσαρόλα για 30 περίπου λεπτά. 
  3. Πολτοποιείτε τη κέτσαπ στο multi, τη περνάτε [προαιρετικά] από λεπτό σουρωτήρι και τη ξαναβράζετε σε χαμηλή θερμοκρασία για 20-30 λ επιπλέον μέχρι να “δέσει” η σάλτσα.
  4. Βάζετε τη κέτσαπ όσο είναι ακόµα ζεστή σε αποστειρωμένα μπουκάλια που κλείνουν µε καπάκι ή σε βάζα, κλείνετε καλά και τη συντηρείτε στο ψυγείο.

tomato-paste

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κέτσαπ σπιτική

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.