Κεσαντίγιας με αβγά, ζαμπόν, τυρί

Κεσαντίγιας με αβγά, ζαμπόν, τυρί

Ένα υπέροχο πιάτο για μικρούς και μεγάλους για να το απολαύσετε το πρωί αλλά και το μεσημέρι ή το βράδυ σαν γεύμα ή δείπνο.

Υλικά συνταγής

  • 4 Αυγά 
  • 2 κ.σ. γάλα 
  • 1 1/2 κ.γ. λάδι ή βιτάμ
  • Αλάτι και Πιπέρι 
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού τυρί τσένταρ τριμμένο [*]
  • 2 μεγάλες Τορτίγιες 
  • 1/2 φλ. τσαγιού ζαμπόν, κομμένο σε κύβους [*]

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά το 1/2 κ.γ. βιτάμ ή λάδι. Βάζετε το ζαμπόν[**] και το σοτάρετε για 1′-2′. Το βγάζετε και το αφήνετε στην άκρη σε απορροφητικό χαρτί. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτετε το άλλο 1/2 κ.γ. βιτάμ να ζεσταθεί.
  2. Εν” τω μεταξύ χτυπάτε τα αβγά με το γάλα, αλατοπιπερώνετε και τηγανίζετε το μείγμα για πολύ λίγο μέχρι να σταθεροποιηθούν ελαφρώς τα αβγά [να παραμείνει το μείγμα ελαφρώς υγρό]. Το βγάζετε από τη φωτιά και το αφήνετε στην άκρη.
  3. Καθαρίζετε το τηγάνι, βάζετε το υπόλοιπο 1/2 κ.γ. βιτάμ  και αλείφετε με ένα πινέλο να πάει παντού. Μόλις ζεσταθεί [σε μέτρια θερμοκρασία], τοποθετήστε την τορτίγια στο τηγάνι, πασπαλίστε τη με το μισό τυρί και προσθέστε από πάνω το  ζαμπόν, ομελέτα και τέλος το άλλο μισό τριμμένο τυρί. Καλύψτε με την άλλη τορτίγιας και αφήνετε στη φωτιά για 3′-4′. Με τη βοήθεια ενός πιάτο τη γυρίζετε και από την άλλη πλευρά και την αφήνετε για άλλα 3′ περίπου μέχρι να λιώσουν τα τυριά και ψηθούν καλά τα αβγά. Κατεβάζετε από τη φωτιά τη κόβετε σε 4 κομμάτια και τη σερβίρετε με κέτσαπ.
  4. Μπορείτε να φτιάξετε 2 τορτίγιες, βάζοντας τη μισή δόση στην άκρη κάθε μιας, διπλώνοντας τες κάθε μία στη μέση σαν μισοφέγγαρα.

[*] Τις ποσότητες μπορείτε να τις αυξομειώσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, αν σας αρέσει πιο πολύ τυρί ή ζαμπόν.

[**] Το ζαμπόν είναι ήδη ψημένο, συνεπώς μπορείτε προαιρετικά να το προσθέσετε στη τορτίγια χωρίς να το σοτάρετε , επίσης

egg-and-ham-quesadilla-add-cheese-and-ham-to-the-shell

egg-and-ham-quesadilla-add-scramble-eggs-and-more-sharp-cheddar-cheese

 Εάν επιθυμείτε, μπορείτε να προσθέσετε τις ντομάτες και τις πιπεριές σε quesadilla σας και άλλα συστατικά, όπως καυτερές πιπεριές και καραμελωμένα κρεμμύδια.

CroppedImage830506-Ham-Egg-Quesadilla

 

Βασική ιδέα , φωτογραφίες : http://realisticcookingideas.com/2013/04/06/egg-ham-quesadilla/ και http://www.lesoeufs.ca/recettes/burrito-matin

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κεσαντίγιας με αβγά, ζαμπόν, τυρί

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.