Κερασόπιτα με τυρένια ζύμη

Κερασόπιτα με τυρένια ζύμη

Λαχταριστή κερασόπιτα με τυρένια ζύμη. Μια συνταγή για ένα καλοκαιρινό γλύκισμα, ελαφρύ στη γεύση του, για να απολαύσετε ένα υπέροχο επιδόρπιο, ελαφρώς άγλυκο, μιας και έχει λίγη ζάχαρη και λίγο μπελαλίδικο μιας και έχετε να αφαιρέσετε τα κουκούτσι από τα κεράσια. Αξίζει όμως να το δοκιμάσετε…

Υλικά συνταγής

  • Για τη τυρένια ζύμη:
  • 1 φλ. τσαγιού βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 180 γρ. μαλακό τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • Για τη γέμιση:
  • 800 γρ. κεράσια χωρίς κουκούτσια
  • 1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 μεγάλο αυγό (χωριστά ασπράδι-κρόκος) για άλειμα φύλλου
  • λίγη ζάχαρη

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη τυρένια ζύμη: Τοποθετείτε το τυρί κρέμα στο κάδο του μίξερ και το χτυπάτε, στη μεσαία ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτετε σταδιακά το αλεύρι και τη ζάχαρη συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη. Τη καλύπτετε με διαφανή μεμβράνη και τη τοποθετείτε για τουλάχιστον 30 λ στο ψυγείο να “ξεκουραστεί”. 
  2. Για τη γέμιση: Τοποθετείτε τα κεράσια σε ένα μπολ, προσθέτετε το αλεύρι και τη ζάχαρη και ανακατεύετε καλά αλλά απαλά με ένα μεγάλο κουτάλι.
  3. Βγάζετε τη τυρένια ζύμη από το ψυγείο, τη τοποθετείτε σε αλευρωμένη επιφάνεια και την ανοίγετε σε λεπτό φύλλο. Στρώνετε με χαρτί ψησίματος το ταψί του φούρνου και επάνω του τοποθετείτε ένα στρογγυλό τσέρκι διαστάσεων 23 εκ. 
  4. Απλώνετε το φύλλο στο τσέρκι, φροντίζοντας να καλύψετε τόσο το πάτο όσο και τα τοιχώματα του σκεύους. Με ένα μαχαίρι κόβετε τη ζύμη που περισσεύει περιμετρικά από το χείλος της φόρμας. Ανοίγετε πάλι σε φύλλο το περίσσευμα ζύμης και κόβετε σε λωρίδες. 
  5. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 195 βαθμούς. Χτυπάτε σε μπολάκι το κρόκο αυγού με 1 κ.σ. νερό και με ένα πινέλο αλείφετε το φύλλο που έχετε στρώσει στο τσέρκι. Απλώνετε από πάνω τη γέμιση και ισιώνετε την επιφάνεια με την ανάποδη ενός κουταλιού. Τοποθετείτε σταυρωτά τις λωρίδες ζύμης (σαν πάστα φλώρα), χτυπάτε ελαφρά το ασπράδι του αυγού και αλείφετε με αυτό την επιφάνεια της πίτας.
  6. Πασπαλίζετε από πάνω μπόλικη ζάχαρη άχνη και ψήνετε τη κερασόπιτά σας στο προθερμασμένο φούρνο για 15 λ. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 175 βαθμούς και συνεχίζετε το ψήσιμο για 30 λ ακόμα. Μετά τα 30 λ σκεπάζετε τη κερασόπιτα με αλουμινόχαρτο και τη ψήνετε για άλλα 30 λ. Την αφαιρείτε από το φούρνο, την αφήνετε να κρυώσει εντελώς και μετά τη ξεφορμάρετε και σερβίρετε. 

1

Πηγή:http://theonewithallthetastes.com

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κερασόπιτα με τυρένια ζύμη

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.