Κεμπάπ ανατολίτικο με σπιτικές πίτες

Κεμπάπ ανατολίτικο με σπιτικές πίτες

Μια εύκολη συνταγή για πεντανόστιμο Κεμπάπ ανατολίτικο, με 6 μυρωδικά για υπέροχη μυρωδάτη  γεύση. Συνοδέψτε το με σπιτικές ή έτοιμες πίτες και γιαούρτι και απολαύστε το απόλυτο πικάντικο κεμπάπ με ντομάτα, με τριμμένο καρότο ρόκα ή ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό και δροσερό γιαούρτι. 

Υλικά συνταγής

  • Για το κεμπάπ:
  • 1 κιλό κιμά αρνίσιο (ή ανάμικτο αρνίσιο-μοσχαρίσιο)
  • 4 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες στο γουδί με 1 κ.γ. αλάτι
  • 4 κ.σ. τριμμένο ξερό κρεμμύδι
  • 4 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. κόλιανδρο, σε σκόνη
  • 1 κ.γ. κύμινο, σε σκόνη
  • 1/2 κ.σ. κανέλα, σε σκόνη
  • 1/2 κ.σ. μπαχάρι, σε σκόνη
  • 1/2 κ.σ. πάπρικα, σε σκόνη
  • 1/4 κ.γ. πιπέρι καγιέν, σε σκόνη
  • 1/4 κ.γ. μαύρο πιπέρι, φρεσκο-τριμμένο
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • 4 κ.σ.  ελαιόλαδο
  • 1/3 φλ. τσαγιού νερό
  • 3/4 κ.σ. αλάτι
  • Για τις σπιτικές πίτες (προαιρετικά):
  • 2 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + επιπλέον για το “άνοιγμα” της ζύμης
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  • 1 φλ. τσαγιού χλιαρό νερό
  • 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για το κεμπάπ: Τοποθετείτε μέσα σε μεγάλο μπολ όλα τα υλικά για το κεμπάπ (εκτός από το νερό το οποίο βάζετε σταδιακά στο τέλος, (αν και όσο απαιτηθεί προκειμένου να έχετε ένα αφράτο μείγμα) και τα ζυμώνετε πολύ καλά με τα χέρια σας για 10 λ περίπου. Εναλλακτικά ζυμώνετε το μείγμα με τους ειδικούς γάντζους του μίξερ. Σκεπάζετε με πλαστική μεμβράνη το μπολ και το βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα (μπορείτε έως και 12 ώρες) για να ενσωματωθούν οι γεύσεις. 
  2. Βγάζετε το κιμά από το ψυγείο και με βρεγμένα χέρια ζυμώνετε καλά το μείγμα στη γνωστή μορφή κεμπάπ. Περνάτε τα κεμπάπ σε καλαμάκια, (καλύπτετε τις άκρες από τα καλαμάκια με αλουμινόχαρτο να μη μαυρίσουν) και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, μέχρι να ψηθούν καλά και να ροδοκοκκινίσουν, περίπου για 30-40 λ περίπου ανάλογα με το μέγεθός τους. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος τα γυρίζετε συχνά για να μη καούν.
  3. Για τις σπιτικές πίτες (προαιρετικά): Εν τω μεταξύ, σε ένα μπολ αναμιγνύετε το αλεύρι με το αλάτι και σιγά-σιγά προσθέτετε το χλιαρό νερό, στο οποίο έχουμε διαλύσει τη μαγιά. Πλάθετε τη ζύμη μέχρι να γίνει ελαστική. Τη μεταφέρετε σε ένα ελαφρά λαδωμένο μπολ, τη σκεπάζετε με μια πετσέτα και την αφήνετε για 40 λ τουλάχιστον σε ζεστό μέρος, για να διπλασιαστεί σε όγκο. (Μπορείτε να την αφήσετε στο φούρνο στους 40- 50 βαθμούς).
  4. Στη συνέχεια, αλευρώνετε  το πάγκο εργασίας σας, χωρίζετε τη ζύμη σε 8 μπάλες και τις ανοίγετε σε πίτες. Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, λαδώνετε λίγο τη ζύμη για τις πίτες και τις ψήνετε μια-μια στο τηγάνι. Μόλις φουσκώνει και ροδίζει η μια πλευρά, αναποδογυρίζετε και κάνετε το ίδιο και από την άλλη.
  5. Σερβίρετε τα ζεστά κεμπάπ με τις ζεστές πίτες, με ροδέλες ντομάτας, καρότο με ρόκα ή μαϊντανό και με δροσερό γιαούρτι. 

Βασική ιδέα προσαρμοσμένο από εδώ

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κεμπάπ ανατολίτικο με σπιτικές πίτες

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.