
Κεκάκια μήλου με γιαούρτι και κρέμα τυριού
Κεκάκια μήλου με γιαούρτι, γαρνιρισμένα με κρέμα τυριού.
Υλικά συνταγής
Για τα κεκάκια:
- 100 γρ. βιτάμ σε κύβους σε θερμοκρασία δωματίου
- 100 γρ. λάδι καρύδας
- 1/2 φλ. τσαγιού [115 γρ.] ζάχαρη άχνη
- 1 καψουλίτσα βανίλια
- 2 αβγά
- 1 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 3/4 φλ. τσαγιού γιαούρτι πλήρες
- 1 μεγάλο μήλο τριμμένο
Για την επικάλυψη cream cheese:
- 1/2 φλ. τσαγιού τυρί κρέμα [τύπου Philadelphia] σε θερμοκρασία δωματίου
- 3 κ.σ. μέλι
- χυμός 1/2 μικρού λεμονιού
- 1 καψουλίτσα βανίλια
Εκτέλεση συνταγής
- Για τα κεκάκια: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώστε ή λαδώστε με τη βοήθεια ενός πινέλου ένα ταψί με 12 θήκες για κέικ ή αντίστοιχα μικρά φορμάκια.
- Χτυπήστε καλά με το μίξερ το λάδι καρύδας και τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν και να αφρατέψουν. Προσθέστε τη βανίλια, τα αβγά και το γιαούρτι συνεχίζοντας το χτύπημα. Σταδιακά προσθέστε και το αλεύρι με τα μήλα χτυπώντας μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως όλα τα υλικά.
- Γεμίστε λίγο πάνω από τη μέση τις θήκες με το μείγμα και ψήστε τα κεκάκια για 30 λεπτά. Κάντε το πείραμα με την οδοντογλυφίδα. Αν βγει στεγνή τα κεκάκια είναι έτοιμα. Τα βγάζετε από το φούρνο και τα αφήνετε πάνω σε σχάρα να κρυώσουν.
- Για την επικάλυψη: Χτυπήστε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ. Μόλις αφρατέψουν η κρέμα τυριού είναι έτοιμη. Μόλις κρυώσουν τα κεκάκια τα καλύπτετε με τη κρέμα τυριού.
Πηγή:http://www.kidspot.com.au/apple-and-yoghurt-cupcakes/
02/09/2014
Sintayes.gr,