Κεκάκια με ινδοκάρυδο χωρίς αλεύρι

Κεκάκια με ινδοκάρυδο χωρίς αλεύρι

Μια πανεύκολη συνταγή για πεντανόστιμα κεκάκια με το υπέροχο άρωμα και γεύση του ινδοκάρυδου χωρίς αλεύρι. Απολαύστε τα με το ρόφημά σας ή σκέτα.

Υλικά συνταγής

  • 1/2 φλ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/2 φλ. ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 400 γρ. ινδοκάρυδο [τριμμένη καρύδα]
  • 1/2 κ.γ. βανίλια
  • σιρόπι σοκολάτας για γαρνίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Βουτυρώνετε ένα ταψί με τις ειδικές εγκοπές για cupcakes ή τοποθετείτε πάνω στο ταψί τις ειδικές χάρτινες θηκούλες για cupcakes.
  2. Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει. Προσθέστε τη βανίλια, τα αυγά ένα ένα και το ζαχαρούχο γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  3. Αφήνετε το μίξερ, προσθέτετε το ινδοκάρυδο και το ανακατεύετε καλά με μια σπάτουλα ή μαρίζ μέχρι να ενσωματωθεί.
  4. Γεμίζετε κατά τα 3/4 τις θήκες cupcakes και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 15′-20′ μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τα βγάζετε και μόλις κρυώσουν τα γαρνίρετε με σιρόπι σοκολάτας και τα απολαμβάνετε.

 
loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κεκάκια με ινδοκάρυδο χωρίς αλεύρι

 

8 Σχόλια

  1. Sintayes.gr says:

    Καλή σου ημέρα Μαρία. Φυσικά και μπορείς να το ψήσεις σε μικρή φόρμα του κέϊκ. Θα το ψήσεις 12-15 λ περίπου πιο πολύ στην ίδια θερμοκρασία [170 βαθμούς].Καλή επιτυχία.

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.