Κεκάκια ατομικά με ελαιόλαδο και αμύγδαλα

Κεκάκια ατομικά με ελαιόλαδο και αμύγδαλα

Υπέροχα ατομικά κεκάκια με ελαιόλαδο και αμύγδαλα. Μια πανεύκολη συνταγή για ένα φανταστικό πρωϊνό και όχι μόνο έτοιμο σε 15′ για το φούρνο.

Υλικά συνταγής

  • 1¾ φλ. τσαγιού [245 γρ.] αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 φλ. τσαγιού [200 γρ.] ζάχαρη 
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 2 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 2 ξ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • 2 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
  • 2 κ.σ. γάλα πλήρες 
  • 3/4 φλ. τσαγιού [190 ml] ελαιόλαδο
  • 2/3 φλ. τσαγιού [50-60 γρ.] αμύγδαλα ψημένα χονδροκομμένα
  • ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα [προαιρετικά]

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και λαδώνετε ένα ταψί με 12 ειδικές θήκες για muffins. Εναλλακτικά χρησιμοποιήστε μεγάλες χάρτινες θήκες για καπ κέϊκς ή μεταλλικά ατομικά φορμάκια τα οποία τοποθετείτε πάνω σε ταψί.
  2. Σε ένα μπολ βάζετε το αλεύρι, το μπέϊκιν πάουντερ και το αλάτι. 
  3. Σε άλλο μπολ βάζετε τη ζάχαρη, τα αυγά και τα χτυπάτε με το μίξερ χειρός για 3 περίπου λεπτά μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε το ξίδι, το γάλα, το γάλα και χτυπάτε για 1 λεπτό ακόμα να ομογενοποιηθούν.  Σταδιακά προσθέτετε και το αλεύρι και μόλις ενσωματωθεί πλήρως, προσθέτετε και τα αμύγδαλα και χτυπάτε για μισό ακόμα λεπτό.
  4. Γεμίζετε με το μείγμα τις θήκες ή τα φορμάκια, σχεδόν μέχρι επάνω, και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 25′ περίπου [κάντε το πείραμα με την οδοντογλυφίδα να βγαίνει στεγνή] και βγάζετε από το φούρνο. Τα αφήνετε να μισοκρυώσουν για 10′ τα αφαιρείτε από τις θήκες και τα πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.

Αντί για ζάχαρη άχνη, απολαύστε τα περιχύνοντάς τα με μέλι.

Tasty-Kitchen-Blog-Lime-Olive-Oil-Muffins

Πηγή

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κεκάκια ατομικά με ελαιόλαδο και αμύγδαλα

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.