Κέικ ζέβρα με ελαιόλαδο

Κέικ ζέβρα με ελαιόλαδο

Ένα πεντανόστιμο, αφράτο κέικ ζέβρα με ελαιόλαδο για να απολαύσετε το τέλειο κέικ με το καφέ ή το τσάι σας οι μεγάλοι, με το γάλα τους τα παιδιά. Μια απλή και εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο κέικ που θα γίνει το αγαπημένο σας. Δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

  • 4 αυγά 
  • 1½ φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο [*]
  • 1/2 φλ. τσαγιού χυμός πορτοκαλιού
  • 1 πορτοκαλιού το ξύσμα
  • 3 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 3 κ.σ. κακάο
  • 2 κ.σ. νερό

Εκτέλεση συνταγής

  1. Χτυπάτε στο μίξερ, σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να έχετε μια άσπρη, αφράτη κρέμα. Κοσκινίζετε σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Χαμηλώνετε τη ταχύτητα του μίξερ και προσθέτετε σιγά-σιγά και εναλλάξ το ελαιόλαδο, τον χυμό, το ξύσμα και το κοσκινισμένο αλεύρι. 
  2. Συνεχίζετε το χτύπημα για λίγο ακόμη, ίσα-ίσα να ομογενοποιηθούν τα υλικά και μετά χωρίζετε το μείγμα στα δύο. Στο ένα μείγμα προσθέτετε το κακάο κοσκινισμένο και το νερό και ανακατεύετε καλά μέχρι να ενσωματωθεί και έχετε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα.
  3. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις και βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα στρογγυλό ταψί μετρίου μεγέθους ή το στρώνετε με λαδόκολλα. Εναλλακτικά, επιλέγετε ένα αντικολλητικό ταψί.
  4. Ρίχνετε στο κέντρο του ταψιού 2 κουταλιές από το άσπρο μείγμα και βάζετε στο κέντρο του άσπρου μείγματος 2 κουταλιές από το καφέ μείγμα. Συνεχίζετε με τον ίδιο τρόπο να εναλλάσσετε τα δύο μείγματα. Μην πολυκουνάτε το ταψί μέχρι να το βάλετε στον φούρνο.
  5. Ψήνετε το κέικ για περίπου 50 λ περίπου ή μέχρι μια λάμα μαχαιριού που θα βυθίσετε στο κέντρο του βγει χωρίς υπολείμματα ζύμης κολλημένα επάνω της. Το ξεφουρνίζετε το αφήνετε σε σχάρα για περίπου 30 λ και μετά το ξεφορμάρετε. 

[*] Σημείωση: Αντί για ελαιόλαδο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σπορέλαιο για πιο ελαφριά γεύση ή μισό ελαιόλαδο+ μισό σπορέλαιο.

Πηγή



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κέικ ζέβρα με ελαιόλαδο

 
 
 
 
 
You cannot copy content of this page