Κέικ σουφλέ με 3 υλικά χωρίς ζάχαρη

Κέικ σουφλέ με 3 υλικά χωρίς ζάχαρη

Λαχταριστό κέικ σουφλέ με 3 μόνο υλικά και χωρίς ζάχαρη.. Σκέφτεστε κάτι καλύτερο όλοι εσείς οι λάτρεις της σοκολάτας και όχι μόνο, για να το απολαύσετε μόνοι σας ή με τους αγαπημένους σας σε όλες τις περιστάσεις; Μια συνταγή για ένα εξαιρετικό γλύκισμα που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει με την υπέροχη γεύση του. Δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

  • 8 αυγά μεγάλου μεγέθους
  • 450 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 225 γρ βούτυρο, κρύο κομμένο σε κύβους
  • Για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)
  • Berries
  • φράουλες ή άλλα φρούτα εποχής
  • ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα. Παίρνετε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 20εκ., την τυλίγετε καλά γύρω-γύρω και από κάτω πρώτα με μεμβράνη, μετά με λαδόκολλα και τέλος με αλουμινόχαρτο, έτσι ώστε να μη φύγει το μείγμα κατά το ψήσιμο μέσα σε νερό.
  2. Στη συνέχεια, ρίχνετε τα αυγά στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάτε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για 5 λ περίπου ή μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος τους. Βγάζετε τον κάδο με τα αυγά από το μίξερ και το αφήνετε στην άκρη.
  3. Λιώνετε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί ανακατεύοντας συχνά μέχρι να λιώσει καλά τη σοκολάτα και το βούτυρο και έχετε ένα τελείως λείο μείγμα. Φροντίζετε το μπολ με τη σοκολάτα και το βούτυρο να μην ακουμπά το νερό που θα πρέπει να σιγοβράζει μέσα στην κατσαρόλα για να μην καεί η σοκολάτα.
  4. Μόλις είναι έτοιμο το σοκολατένιο μείγμα το αποσύρετε από το μπεν μαρί και το ρίχνετε σιγά σιγά μέσα στα χτυπημένα αυγά ανακατεύοντας διαρκώς με μα μαρίζ φροντίζοντας να ενσωματώνετε πλήρως η σοκολάτα μετά από κάθε φορά.
  5. Κατόπιν, παίρνετε ένα ταψί μεγαλύτερο των 20 εκ., στρώνετε πετσέτα στον πάτο του και το γεμίζετε ως τη μέση με καυτό νερό. Αμέσως μετά, βουτυρώνετε τη φόρμα, ρίχνετε μέσα το μείγμα, μεταφέρετε τη φόρμα στο ταψί με το καυτό νερό και το ψήνετε στους 120 βαθμούς για 25-30 λ.
  6. Όταν είναι έτοιμο το γλυκό σας το βγάζετε από τον φούρνο και το αφήνετε στην άκρη για 40 λ περίπου να κρυώσει. Διακοσμείτε (προαιρετικά) το γλυκό σας με berries, φράουλες, ζάχαρη άχνη, το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε. Καλή σας απόλαυση!

Τip: Για να πετύχουμε το τέλειο ψήσιμο, θέλουμε το μείγμα στο εσωτερικό του να έχει φτάσει τους 60 βαθμούς.

Πηγή



Sintayes.gr,

Συνταγή: Κέικ σουφλέ με 3 υλικά χωρίς ζάχαρη