Κέικ σοκολάτας ινδοκάρυδου με γέμιση και επικάλυψη σοκολατένιας βουτυρόκρεμας

Κέικ σοκολάτας ινδοκάρυδου με γέμιση και επικάλυψη σοκολατένιας βουτυρόκρεμας

Ενα υπέροχο υγρό σοκολατένιο κέικ με ινδοκάρυδο, με γέμιση και επικάλυψη σοκολατένιας βουτυρόκρεμας. Μια εύκολη συνταγή (από εδώ) για το τέλειο γλύκισμα. Η απόλυτη απόλαυση της σοκολάτας σε συνδυασμό με το ινδοκάρυδο, σας δίνει μια ακαταμάχητη γεύση που σίγουρα θα απολαύσετε σε όλες τις περιστάσεις.

Υλικά συνταγής

  • Για το κέικ:
  • 125 γρ. βούτυρο μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου + επιπλέον για άλειμμα ταψιού
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική
  • 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 αυγά
  • 1 1/3 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 φλ. τσαγιού κακάο σε σκόνη
  • 1/2 φλ. τσαγιού ινδοκάρυδο
  • 1 φλ. τσαγιού γάλα πλήρες (για περισσότερη γεύση προαιρετικά χρησιμοποιήστε γάλα καρύδας)
  • 4-5 κ.σ. σταγόνες σοκολάτας κουβερτούρας ή σοκολάτα κουβερτούρας κομμένη σε μικρά κομματάκια
  • Για τη σοκολατένια βουτυρόκρεμα:
  • 200 γρ. βούτυρο κρύο κομμένο σε μικρά κομματάκια
  • 200 γρ. μαύρη σοκολάτας ψιλοκομμένη

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψί, με διάμετρο βάσης 20 εκ. και βάθος 6,5 εκ. Στρώνετε τη βάση του με λαδόκολλα.
  2. Για το κέικ: Τοποθετείτε σε μπολ το βούτυρο, τη ζάχαρη και τη βανίλια και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει καλά το μείγμα. Προσθέτετε τα αυγά, ένα τη φορά, χτυπώντας τα καλά μετά από κάθε προσθήκη. 
  3. Κοσκινίζετε πάνω από το μείγμα βουτύρου όλο το μπέικιν πάουντερ, το μισό αλεύρι και το μισό κακάο και συνεχίζετε το χτύπημα να ενσωματωθούν. Προσθέτετε και το μισό ινδοκάρυδο και το μισό γάλα και χτυπάτε για λίγο να ενσωματωθούν. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία με το άλλο μισό αλεύρι, κακάο, ινδοκάρυδο και γάλα. Αφήνετε το μίξερ,  προσθέτετε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύετε απαλά με μια μαρίζ.
  4. Ρίχνετε το μείγμα μέσα στο ταψάκι, ισιώνετε την επιφάνεια και ψήνετε το κέικ στο προθερμασμένο φούρνο για 50-55 λ. Το αφαιρείτε από το φούρνο, το αφήνετε για 10 λ μέσα στο ταψί να “σταθεί” και μετά το ξεφορμάρετε σε σχάρα να κρυώσει εντελώς.
  5. Για τη σοκολατένια βουτυρόκρεμα: Λιώνετε σε μπεν μαζί το βούτυρο με τη σοκολάτα, ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να έχετε μια λεία σοκολατένια κρέμα. 
  6. Για τη συναρμολόγηση: Όταν κρυώσει καλά το κέικ, το κόβετε στη μέση οριζόντια, προσεκτικά με ένα μεγάλο οδοντωτό μαχαίρι. Τοποθετείτε το κάτω μέρος του κέικ σε πιατέλα σερβιρίσματος και το αλείφετε από πάνω με το 1/3 της βουτυρόκρεμας. Το σκεπάζετε με το άλλο μισό κέικ σαν σάντουιτς και αλείφετε το κέικ με τα υπόλοιπα 2/3 της βουτυρόκρεμας στη κορυφή και περιμετρικά. Αφήνετε να κρυώσει και σταθεροποιηθεί η βουτυρόκρεμα και μετά το κόβετε σε κομμάτια και το σερβίρετε σκέτο ή με παγωτό. 



Sintayes.gr,

Συνταγή: Κέικ σοκολάτας ινδοκάρυδου με γέμιση και επικάλυψη σοκολατένιας βουτυρόκρεμας