Κέικ σοκολάτας, πορτοκαλιού, γαρνιρισμένο με σοκολατένιο γκανάς

Κέικ σοκολάτας, πορτοκαλιού, γαρνιρισμένο με σοκολατένιο γκανάς

Κέικ σοκολάτας/πορτοκαλιού, γαρνιρισμένο με σοκολατένιο γκανάς. Μια συνταγή για ένα πρωτότυπο και ιδιαίτερο κέϊκ με υπέροχη γεύση και εμφάνιση που σίγουρα θα σας γοητεύσει και θα σας εντυπωσειάσει.

Υλικά συνταγής

  • Για το κέικ:
  • 1 πορτοκάλι
  • 100 γρ. σοκολάτα γάλακτος σε μικρά κομματάκια
  • 3 αυγά
  • 280 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 240 ml ηλιέλαιο
  • 25 γρ. κακάο σκόνη
  • 250 γρ. αλεύρι
  • 1 1/2 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
  • λίγο λιωμένο βούτυρο για το άλειμμα του ταψιού
  • ζαχαρωμένες φλούδες πορτοκαλιού για γαρνίρισμα [προαιρετικά]
  • Για το γλάσο σοκολάτας:
  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια
  • 225 ml κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για το κέικ: Τρυπήστε πορτοκάλι με ένα σουβλάκι σε δύο σημεία από τη μία πλευρά μέχρι την άλλη. Βράστε το σε κοχλαστό νερό για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Το στραγγίζετε και το κόβετε στη μέση για να βγάλετε τα κουκούτσια. Μόλις μισοκρυώσει το πολτοποιείτε στο multi. Το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει εντελώς.
  2. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα ταψάκι στρογγυλό 23 εκ.  Σε μπολ κοσκινίζετε το κακάο, το αλεύρι και το μπέϊκιν πάουντερ.
  3. Λιώνετε τη σοκολάτα γάλακτος μπεν μαρί και την αφήνετε να μισοκρυώσει ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Σε μεγάλο μπολ χτυπάτε με το μίξερ χειρός σε χαμηλή ταχύτητα, τα αυγά, τη ζάχαρη και το λάδι. Προσθέτετε το πολτοποιημένο πορτοκάλι και τη λιωμένη σοκολάτα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν.
  4. Προσθέτετε σταδιακά και το μείγμα με το αλεύρι, κακάο και μπέϊκιν, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Το ρίχνετε στο ταψί και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 55 λεπτά περίπου. Το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε 10 λεπτά να “σταθεί” και μετά το ξεφορμάρετε σε σχάρα να κρυώσει εντελώς.
  5. Για τη ganache σοκολάτας: Βάζετε σε κατσαρολίτσα τη κρέμα γάλακτος και μόλις αρχίσει να παίρνει βράση προσθέστε και τα κομματάκια σοκολάτας κουβερτούρας [αν προτιμάτε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και σοκολάτα γάλακτος]. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και ανακατεύετε για 2 λεπτά μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα και έχετε μια λεία σοκολατένια κρέμα. Κατεβάστε το από τη φωτιά και αφήστε το στην άκρη να κρυώσει και να σφίξει αρκετά για να απλωθεί πάνω στο κέϊκ. Μπορείτε να το αφήσετε και μια ώρα περίπου.
  6. Μεταφέρετε το κέϊκ σε πιατέλα και με μια σπάτουλα ή μαρίζ απλώνετε τη ganache πάνω στο κέϊκ. Γαρνίρετε [προαιρετικά] με ζαχαρωμένες φλούδες πορτοκαλιού.

 

bbcgoodfood.com

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κέικ σοκολάτας, πορτοκαλιού, γαρνιρισμένο με σοκολατένιο γκανάς

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

 
 
 
 
x
Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν!
Βρείτε όλες τις Χριστουγεννιάτικες Συνταγές στο sintayes.gr!
Ημέρες
Ώρες
Λεπτά
Δευτερόλεπτα