Κέικ σοκολάτας νηστίσιμο

Κέικ σοκολάτας νηστίσιμο

Ένα πεντανόστιμο νηστίσιμο κέικ σοκολάτας περιχυμένο με λιωμένη σοκολάτα.. Σκέφτεστε κάτι καλύτερο όλοι εσείς οι λάτρεις της σοκολάτας για να μην στερηθείτε το αγαπημένο σας έδεσμα ακόμα και τις μέρες της νηστείας; Μια απλή, εύκολη, γρήγορη στην παρασκευή της, αλλά και οικονομική, θα σας κοστίσουν περίπου 5 ευρώ όλα τα υλικά, συνταγή για ένα υπέροχο κέικ που σας προτείνουμε να δοκιμάσετε!

Υλικά συνταγής

  • 1½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1/4 κούπας κακάο
  • 1 γεμάτο κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.σ. μηλόξιδο
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 6 κ.σ. ηλιέλαιο + λίγο επιπλέον για άλειμμα φόρμας
  • 1 κούπα νερό

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Αλείφετε με ηλιέλαιο και στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος μια µακρόστενη φόρμα του κέικ. Την αφήνετε στην άκρη.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Κάνουμε τρεις λακουβίτσες στο μείγμα των στερεών υλικών και στην πρώτη βάζετε το εκχύλισμα βανίλιας, στη δεύτερη το μηλόξιδο και στην τρίτη το ηλιέλαιο.
  3. Σταδιακά ρίχνετε από πάνω το νερό και με μια σπάτουλα ανακατεύετε τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα, ισιώνετε την επιφάνειά του και το ψήνετε για 30-40 λ.
  4. Για να βεβαιωθείτε ότι είναι έτοιμο το κέικ σας, βυθίζετε στο κέντρο του ένα μαχαίρι και αν βγει με ίχνη υγρής ζύμης, το ψήνετε λίγο ακόμα και ξαναδοκιμάζετε. Ξεφουρνίζετε το κέικ σας και το αφήνετε μέσα στη φόρμα για 10 λ. Μετά το ξεφορμάρετε και το μεταφέρετε σε σχάρα μέχρι να κρυώσει εντελώς.
  5. Σημείωση: Για πιο πλούσια γεύση μπορείτε να κόψετε το κέικ σας στη μέση κατά μήκος και να το γεμίσετε με λιωμένη σοκολάτα ή με φιστικοβούτυρο ή με μαρμελάδα. Επίσης μπορείτε να λιώσετε σοκολάτα κουβερτούρα και να περιχύσετε με αυτήν το κέικ μόλις το ξεφορμάρετε και το σερβίρετε.

Πηγή