Κέικ σοκολάτας με γέμιση και κάλυψη σοκολατένιας ganache

Κέικ σοκολάτας με γέμιση και κάλυψη σοκολατένιας ganache

Ένα υπέροχη σοκολατένιο κέικ που η γέμιση και κάλυψη γκανάς σοκολάτας, το μεταμορφώνει σε μια υπέροχη τούρτα. Μια εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο σοκολατένιο γλύκισμα για να το απολαύσετε σε όλες τις περιστάσεις στα παιδικά πάρτυ, ή τούρτα γιορτής, γενεθλίων ή επιδόρπιο ή απλά να συνοδεύσετε το καφέ ή το γάλα σας. Δοκιμάστε το! 

Υλικά συνταγής

  • Για το κέικ σοκολάτας:
  • 200 γρ. μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 250 γρ. βούτυρο κρύο, ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  • 1/4 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη καστανή
  • 1/2 φλ. τσαγιού κακάο σε σκόνη
  • 3 αυγά
  • 3/4 φλ. τσαγιού γάλα
  • Για τη σοκολατένια ganache:
  • 300 γρ. μαύρη σοκολάτα κουβερτούρας, ψιλοκομμένη
  • 3/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36% λιπαρά
  • μπούκλες σοκολάτας για διακόσμηση (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για το σοκολατένιο κέικ: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς λαδώνετε 2 στρογγυλά ταψάκια, μιας χρήσης, με διάμετρο βάσης 2ο εκ. και στρώνετε τη βάση τους με χαρτί ψησίματος. 
  2. Λιώνετε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να λιώσουν και έχετε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα. (Μπορείτε να τα λιώσετε και σε κατσαρολίτσα σε πολύ χαμηλή φωτιά). Το αποσύρετε από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει. 
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζετε και αναμιγνύετε καλά τα 2 ειδών αλεύρια, τη μαγειρική σόδα, τη ζάχαρη και το κακάο. Σε άλλο μπολ χτυπάτε καλά το γάλα με τα αυγά. Ρίχνετε σταδιακά μέσα στο μπολ με το μείγμα αλευριών το μείγμα αυγών γάλακτος και το το σοκολατένιο μείγμα χτυπώντας μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά και έχετε ένα σοκολατένιο μείγμα. 
  4. Μοιράζετε το μείγμα ισομερώς στα δύο ταψάκια, ισιώνετε την επιφάνειά τους και τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 30-40 λ περίπου ή μέχρι όταν μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσετε στο κέντρο του κέικ βγει στενή. Αρχίζετε το πείραμα από τα 30 λ ψησίματος γιατί ο κάθε φούρνος διαφέρει ως προς τη θερμότητα. Τα βγάζετε από τη φωτιά, τα αφήνετε μέσα στα ταψάκια για 15 λ να “σταθούν” και στη συνέχεια τα μεταφέρετε με προσοχή σε σχάρα μέχρι να κρυώσουν εντελώς. [*]
  5. Για τη σοκολατένια ganache: Εν τω μεταξύ, φτιάχνετε τη γκανάς σοκολάτας. Λιώνετεσε μπεν μαρί τα κομματάκια σοκολάτας μαζί με τη κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να έχετε ένα λείο, σοκολατένιο μείγμα. Το αφαιρείτε από τη φωτιά και  μόλις μισοκρυώσει σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 30 λ ή μέχρι να κρυώσει καλά και σφίξει.
  6. Εναλλακτικά αντί για μπέν μαρί, τοποθετείστε τη ψιλοκομμένη σοκολάτα και τη κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρολίτσα και σιγοβράζετε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας για 3-4 λ περίπου ή  μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και έχετε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα. Ακολουθείτε την ίδια διαδικασία παγώματος στο ψυγείο. 
  7. Για τη συναρμολόγηση: Τοποθετείτε το ένα κομμάτι κέικ στη βάση μιας πιατέλας σερβιρίσματος. Απλώνετε σε όλη την επιφάνεια του, με μια σπάτουλα, τη μισή γκανάς σοκολάτας και πάνω από τη γκανάς τοποθετείτε το δεύτερο κομμάτι κέικ. Αλείφετε με τη σπάτουλα την επιφάνεια και τα τοιχώματα του γλυκού σας. Γαρνίρετε με μπούκλες λευκής ή μαύρης σοκολάτας, ή με τρούφα σοκολάτας και σερβίρετε. 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κέικ σοκολάτας με γέμιση και κάλυψη σοκολατένιας ganache

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

 
 
 
 
x
Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν!
Βρείτε όλες τις Χριστουγεννιάτικες Συνταγές στο sintayes.gr!
Ημέρες
Ώρες
Λεπτά
Δευτερόλεπτα