Κέικ σοκολάτας με επικάλυψη καραμελωμένης καρύδας

Κέικ σοκολάτας με επικάλυψη καραμελωμένης καρύδας

Μια πολύ πολύ εύκολη συνταγή, για αρχάριους, για ένα υπέροχο κέικ σοκολάτας, καλυμμένο με καραμελωμένη καρύδα. Απαιτεί μόνο ένα ταψάκι για τη παρασκευή του, εύκολο και γρήγορο, με απλά υλικά, εύκολο και γρήγορο στη παρασκευή του, με μια απίστευτη γεύση που το δίνει το νόστιμο σοκολατένιο κέικ με τη καραμελωμένη καρύδα, που σίγουρα θα απολαύσετε εσείς και όσοι το δοκιμάσουν.

Υλικά συνταγής

  • Για το κέικ:
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο 
  • 3 κ.σ. κακάο σκόνη
  • 1 κ.γ. σόδα μαγειρική 
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική 
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. άσπρο ξύδι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 φλ. τσαγιού κρύο νερό
  • Για τη καραμελωμένη καρύδα:
  • 4 κ.σ. βούτυρο μαλακό
  • 2/3 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
  • 2/3 φλ. τσαγιού τριμμένη στο χοντρό του τρίφτη καρύδα 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνετε ένα τετράγωνο ταψάκι με διάσταση βάσης 23 εκ. 
  2. Για το κέικ: Κοσκινίζετε όλα τα ξηρά υλικά, αλεύρι, κακάο και σόδα, κατευθείαν μέσα στο βουτυρωμένο ταψί. Ρίχνετε το αλάτι και τη ζάχαρη και ανακατεύετε και απλώνετε με το χέρι σας όλα τα υλικά σε όλη τη βάση του ταψιού. Χρησιμοποιώντας το δάχτυλό σας, κάνετε 3 αυλακώσεις στα κοσκινισμένα, ξηρά συστατικά. Στη μία ρίχτετε το ελαιόλαδο, την άλλη το ξύδι και στη τρίτη το εκχύλισμα βανίλιας.
  3. Περιχύνετε με το κρύο νερό όλο το ταψί και με ένα πιρούνι ανακατεύετε καλά όλα τα συστατικά μέχρι να έχετε ένα μείγμα χωρίς σβόλους. Ψήνετε το κέικ στο προθερμασμένο φούρνο για 25 λ.
  4. Για τη κάλυψη καραμελωμένης καρύδας: Εν τω μεταξύ, μέχρι να ψηθεί το κέικ τρίβετε τη καρύδα στο χοντρό μέρος του τρίφτη, τη τοποθετείτε σε ένα μπολ και προσθέτετε τη ζάχαρη και το βούτυρο. Ανακατεύετε πολύ καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά. 
  5. Αφού ψήσετε το κέικ για 25 λ, το αφαιρείτε το φούρνο και όπως είναι καυτό, απλώνετε από πάνω το μείγμα καρύδας.  Το ξαναβάζετε στο φούρνο και το ψήνετε για 4-6 λ μέχρι να καραμελώσει ελαφρώς και ροδίσει από πάνω. Παρακολουθήστε προσεκτικά αυτό το στάδια ψησίματος γιατί είναι πολύ εύκολο να καεί η καραμέλα. Το αφαιρείτε από το φούρνο και αφού κρυώσει το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε. 

[*] Αν δεν θέλετε να μπείτε στη διαδικασία να τρίψετε φρέσκια καρύδας, χρησιμοποιήστε έτοιμο ινδοκάρυδο του εμπορίου. Προσοχή στο ψήσιμο.

ν;ι

Πηγή

 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κέικ σοκολάτας με επικάλυψη καραμελωμένης καρύδας

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.