Κέικ σοκολάτας χωρίς αλεύρι με σιρόπι κερασιού

Κέικ σοκολάτας χωρίς αλεύρι με σιρόπι κερασιού

Ένα πεντανόστιμο σοκολατένιο Κέικ με χωρίς αλεύρι με σιρόπι κερασιού. Μια εύκολη συνταγή (από εδώ) για ένα φανταστικό στη γεύση και την εμφάνιση κέικ, για να το απολαύσετε με την οικογένειά σας ή με τους καλεσμένους σας στις επίσημες συγκεντρώσεις και τα πάρτυ σας.

Υλικά συνταγής

  • 200 γρ. βούτυρο σε μικρά κομματάκια
  • 180 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια
  • 1 κ.γ. στιγμιαίο καφέ σε σκόνη (Νες καφέ)
  • 2 κ.σ. κακάο σκόνη
  • 2 κ.σ. κονιάκ
  • 4 αυγά (χωριστά τα ασπράδια και οι κρόκοι)
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 φλ. τσαγιού πολτοποιημένα φουντούκια σε σκόνη στο μούλτι
  • Για το σιρόπι κερασιού:
  • 1 κονσέρβα κεράσι ή βύσσινο σε σιρόπι 
  • 2 κ.γ. ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική
  • 1-2 κ.σ. κονιάκ
  • Για το γαρνίρισμα:
  • 300 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 35% χτυπημένη σε σαντιγί
  • ξύσμα σοκολάτας για γαρνίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 C στις αντιστάσεις ή  160 C στον αέρα και βουτυρώνετε και στρώνετε με λαδόκολλα ένα στρογγυλό ταψί βάθους 6 εκ. και διαμέτρου βάσης 22 εκ.
  2. Για το κέικ: Το ποθετήστε το βούτυρο, τη σοκολάτα, το καφέ, το κακάο κοσκινισμένο και το κονιάκ σε μια κατσαρόλα και το σιγοβράζετε ανακατεύοντας μέχρι να έχετε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα. Αφήστε το στην άκρη για 10 λ να κρυώνει.
  3. Χτυπάτε στο μίξερ τους κρόκους, τη ζάχαρη και τη βανίλια για 5-7 λ τουλάχιστον ή μέχρι να αφρατέψει. Μεταφέρετε το μείγμα σε μεγάλο μπολ, προσθέτετε το μείγμα σοκολάτας και τη σκόνη φουντουκιού και ανακατεύετε απαλά με σπάτουλα να ενσωματωθούν.
  4. Σε καθαρό μπολ χτυπάτε με το μίξερ τα ασπράδια μέχρι να έχετε μια πηχτή μαρέγκα. Προσθέτετε σταδιακά τη μαρέγκα στο μείγμα σοκολάτας και ανακατεύετε απαλά με μαρίζ ή σπάτουλα. Μόλις ομογενοποιηθεί πλήρως βάζετε το μείγμα στο ταψάκι και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 45-50 λ. Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει.
  5. Για το σιρόπι κερασιού: Ρίχνετε το σιρόπι της κονσέρβας σε κατσαρολίτσα και αφήνετε χωριστά τα κεράσια τα οποία κόβετε στη μέση. Προσθέστε στο σιρόπι τη ζάχαρη και το κονιάκ και μόλις έλθει η θερμοκρασία σε σημείο βρασμού τη χαμηλώνετε. Σιγοβράζετε για 20 λ περίπου μέχρι να πήξει ελαφρά. Κατεβάζετε από τη φωτιά και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει. Προσθέτετε και τα κεράσια και ανακατεύετε.
  6. Για το γαρνίρισμα: Χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί και την απλώνετε με κουτάλι ή κορνέ πάνω από το κέικ. Γαρνίρετε με το σιρόπι κερασιού και το ξύσμα σοκολάτας και σερβίρετε αμέσως.



Sintayes.gr,

Συνταγή: Κέικ σοκολάτας χωρίς αλεύρι με σιρόπι κερασιού