Κέικ σοκολάτας με μπανάνα και αφράτη κρέμα νουτέλας

Κέικ σοκολάτας με μπανάνα και αφράτη κρέμα νουτέλας

Ένα υπέροχο σοκολατένιο κέικ με μπανάνες, καλυμμένο με μια τέλεια αφράτη κρέμα νουτέλας ή μερέντας. Μια εύκολη συνταγή (από εδώ) για ένα τέλειο, γευστικότατο και πλούσιο κέικ, όπου ο συνδυασμός σοκολάτας και μπανάνας μαζί με τη κρεμώδη στρώση νουτέλας το κάνει ακαταμάχητο και σίγουρα δεν μπορεί κανείς να του αντισταθεί και να αρκεστεί σε ένα μόνο κομμάτι.

Υλικά συνταγής

  • Για το κέικ σοκολάτας, μπανάνας:
  • 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου + 2 κ.σ. επιπλέον για έλλειμα ταψιού
  • 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη καστανή
  • 2 αυγά
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • 1 κ.γ. κανέλα σκόνη
  • 2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 φλ. τσαγιού κακάο σκούρο, σε σκόνη
  • 1 ½ φλ. τσαγιού πολτοποιημένες ώριμες μπανάνες (3 μπανάνες περίπου)
  • Για την επικάλυψη κρέμας νουτέλας:
  • 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 φλ. τσαγιού Νουτέλα
  • 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 4 κ.σ. κρέμα γάλακτος
  • μπούκλες ή τρούφα σοκολάτας για γαρνίρισμα

 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνετε ένα πυρέξ με διάσταση βάσης 22×33 εκ. και το αφήνετε στην άκρη. 
  2. Για το κέικ σοκολάτας, μπανάνας: Τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ το βούτυρο, την άσπρη και καστανή ζάχαρη και τα χτυπάτε πολύ καλά με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτετε τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. 
  3. Σε άλλο μπολ αναμιγνύετε πολύ καλά, το αλάτι, τη σόδα, το αλεύρι και το κακάο (κατά προτίμηση κοσκινισμένα). Στη συνέχεια αρχίζετε να ρίχνετε μέσα στο μπολ με το μείγμα βουτύρου, σταδιακά και εναλλάξ το μείγμα αλευριού και τις πολτοποιημένες μπανάνες, χτυπώντας διαρκώς με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  4. Στρώνετε το έτοιμο μείγμα στο βουτυρωμένο πυρέξ και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 30-32 λ. Το αφαιρείτε από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει εντελώς.
  5. Για την επικάλυψη κρέμας νουτέλας: Σε μπολ τοποθετείτε το βούτυρο, τη βανίλια, το αλάτι και τη νουτέλα και τα χτυπάτε πολύ καλά με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτετε σταδιακά τη ζάχαρη άχνη συνεχίζοντας να χτυπάτε διαρκώς μέχρι να έχετε μια αφράτη κρέμα.
  6. Όταν κρυώσει καλά το κέικ στρώνετε από πάνω τη κρέμα νουτέλας τη γαρνίρετε με μπούκλες ή τρούφα σοκολάτας, κόβετε το γλυκό σας σε 24 μικρά τετράγωνα κομμάτια και σερβίρετε. 



Sintayes.gr,

Συνταγή: Κέικ σοκολάτας με μπανάνα και αφράτη κρέμα νουτέλας