Κέικ σιροπιαστό με σιμιγδάλι, μαρμελάδα και ινδοκάρυδο

Κέικ σιροπιαστό με σιμιγδάλι, μαρμελάδα και ινδοκάρυδο

Απλά υπέροχο. Μια εύκολη συνταγή για το δημοφιλές κέικ της Μέσης Ανατολής. Ένα υπέροχο κέικ με σιμιγδάλι, μαρμελάδα και ινδοκάρυδο το οποίο μπορείτε να το απολαύσετε εξ” ίσου σκέτο και σιροπιαστό.

Υλικά συνταγής

  • Για το κέικ:
  • 160 ml ηλιέλαιο + λίγο επιπλέον για άλειμμα φόρμας
  • 250 ml φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι
  • 160 γρ. μαρμελάδα πορτοκάλι
  • 4 αυγά
  • 2 πορτοκαλιών το ξύσμα
  • 70 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 70 γρ. ινδοκάρυδο
  • 90 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 180 γρ. σιμιγδάλι ψιλό (*)
  • 2 κ.σ. αλεσμένη αμυγδαλόψιχα
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουνερ
  • Για το σιρόπι:
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 210 ml νερό
  • 1/2 πορτοκαλιού τη φλούδα 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις ή στους 170 βαθμούς στον αέρα. Αλείφετε 2 μακρόστενες φόρμες του κέικ και στρώνετε λαδόκολλα στη βάση τους. 
  2. Για το κέικ: Ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπολ το ηλιέλαιο, το χυμό πορτοκαλιού, τη μαρμελάδα,τα αυγά και το ξύσμα πορτοκαλιού και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να διαλυθεί καλά η μαρμελάδα και ενσωματωθούν τα υλικά.
  3. Σε άλλο μπολ αναμιγνύετε όλα τα ξηρά συστατικά (δηλ. ζάχαρη άχνη, ινδοκάρυδο, αλεύρι, σιμιγδάλι, αμυγδαλόψιχα και μπέικιν) και τα ρίχνετε μέσα στο υγρό μείγμα ηλιέλαιου, σταδιακά, συνεχίζοντας το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. 
  4. Ρίχνετε το μείγμα, χωρίζοντάς το ισομερώς, στις δυο φόρμες του κέικ, ισιώνετε την επιφάνειά τους και και τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 45 λ περίπου ή μέχρι ένα καλαμάκι από σουβλάκι βγεί καθαρό όταν το βυθίσετε στο κέντρο των κέικς. (**)
  5. Για το σιρόπι: Μόλις βάλετε το κέικ στο φούρνο βάζετε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε κατσαρολίτσα και το βράζετε για 3-4 λ από τη στιγμή του βρασμού. Το αφαιρείτε από τη φωτιά και το αφήνετε να μισοκρυώσει.
  6. Μόλις βγάλετε τα κέικς από το φούρνο, τρυπάτε την επιφάνεια τους με ένα καλαμάκι και τις περιχύνετε με το σιρόπι. Τα αφήνετε στην άκρη να πιούν καλά το “σιρόπι” και μόλις κρυώσει κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε (προαιρετικά) με γιαούρτι.

(*) Σε αυτό το κέικ μπορείτε να βάλετε σιμιγδάλι επιλογής σας. Δηλ. το κέικ γίνεται με την ίδια επιτυχία στη γεύση και: μόνο με ψιλό σιμιγδάλι, ή μόνο με χοντρό σιμιγδάλι ή και με μισό ψιλό και μισό χοντρό.

(**) Εξ” ίσου νόστιμο κέικ και χωρίς να το σιροπιάσετε. Απολαύστε το σκέτο, ή με σαντιγί, ή γιαούρτι ή παγωτό. 

1-1-IMG_6050

http://recipesfromapantry.com/

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κέικ σιροπιαστό με σιμιγδάλι, μαρμελάδα και ινδοκάρυδο

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.