Κέικ ροδάκινο αναποδογυριστό

Κέικ ροδάκινο αναποδογυριστό

Μια πολύ εύκολη συνταγή για ένα πεντανόστιμο κέικ, αναποδογυριστό, με ροδάκινα. Ένα εύγευστο κέικ για πρωϊνό, επιδόρπιο ή για όλες τις ώρες και για όλη την οικογένεια.

Υλικά συνταγής

  • 1 κομπόστα ροδάκινο (825 γρ.)
  • 185 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 αυγά
  • 1 3/4 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1/2 φλ. τσαγιού γάλα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 ° C στις αντιστάσεις ή στους 160 ° C στον αέρα. Βουτυρώνετε και στρώνετε με χαρτί ψησίματος ένα στρογγυλό ταψί με βάση 22 εκ. και ύψος 6 εκ. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και φόρμα του κέϊκ με τρύπα στη μέση.
  2. Στραγγίζετε καλά τα ροδάκινα από το σιρόπι τους και τα κόβετε σε λεπτές φέτες. Στρώνετε τις φέτες σε όλη την επιφάνεια του ταψιού ή σε 2 κύκλους στη φόρμα του κέϊκ με τρύπες. 
  3. Βάζετε σε ένα μπολ το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια και τα χτυπάτε με μίξερ χειρός για 5-6 λ μέχρι να αφρατέψει καλά. Προσθέτετε ένα ένα τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν.
  4. Κοσκινίστε το αλεύρι στο μπολ με το μείγμα βουτύρου, προσθέτετε το γάλα, χαμηλώνετε τη ταχύτητα του μίξερ και χτυπάτε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως. Ρίχνετε, με τη βοήθεια ενός κουταλιού, το μείγμα στο ταψί πάνω από τα ροδάκινα και ισιώνετε την επιφάνεια.
  5. Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 45-50 λ (κάντε το πείραμα με στεγνό μαχαίρι ή με καλαμάκι από σουβλάκι και αν βγεί στεγνό από το κέντρο του κέικ βγεί στεγνό το κέικ είναι έτοιμο). Το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε για 5 λ να “σταθεί” και μετά το αναποδογυρίζετε σε πιατέλα. Το αφήνετε να κρυώσει, κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

Πηγή



Sintayes.gr,

Συνταγή: Κέικ ροδάκινο αναποδογυριστό