Κέικ με ροδάκινα, γιαούρτι και λευκή σοκολάτα

Κέικ με ροδάκινα, γιαούρτι και λευκή σοκολάτα

Ένα λαχταριστό, ανάλαφρο, μοσχομυριστό και πεντανόστιμο κέικ με ροδάκινα, γιαούρτι και λευκή σοκολάτα. Μια εύκολη στη παρασκευή της συνταγή (από εδώ) για ένα κέικ που ο ιδιαίτερος συνδυασμός υλικών του το κάνει ακαταμάχητο. Απολαύστε το με παγωτό βανίλια και απογειώστε τη γεύση σας!

Υλικά συνταγής

  • 120 γρ. βούτυρο, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου + επιπλέον για άλειμμα πυρέξ
  • 100 γρ. ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική 
  • 1 μεγάλο αυγό 
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό με 2% λιπαρά 
  • 2 βανίλιες
  • 150 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 100 γρ. κουβερτούρα λευκή, κομμένη σε μικρά κομμάτια 
  • 3 μεγάλα ροδάκινα καθαρισμένα, κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες
  • 50 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 1 ½ κ.γ. κανέλα σκόνη

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα μπολ βάζετε το μαλακωμένο βούτυρο και τη λευκή κρυσταλλική ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ, σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε το αυγό και χτυπάτε για 1 λ επιπλέον. Ρίχνετε το γιαούρτι και τις βανίλιες και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. 
  2. Σε ένα μπολ βάζετε τα 2 ειδών αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το ½ κ.γ. κανέλα και τα αναμιγνύετε ανακατεύοντάς τα καλά. Αφήνετε το μίξερ, ρίχνετε το μείγμα αλευριών μέσα στο μπολ, με το μείγμα βουτύρου ζάχαρης, και ανακατεύετε με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
  3. Λιώνετε τα κομματάκια λευκής κουβερτούρας σε μπεν μαρί και μόλις κρυώσει ελαφρώς τη ρίχνετε μέσα στο μείγμα και ανακατεύετε να ενσωματωθεί πλήρως. Βουτυρώνετε ένα μεσαίου μεγέθους ορθογώνιο πυρέξ, ρίχνετε στη βάση του το μισό μείγμα του κέικ και το στρώνετε ομοιόμορφα. Από πάνω στρώνετε τις μισές φέτες ροδάκινου. 
  4. Σε ένα μικρό μπολάκι ανακατεύετε τη καστανή ζάχαρη με το υπόλοιπο 1 κ.γ. κανέλας και με τη μισή ποσότητα πασπαλίζετε τις φέτες ροδάκινου μέσα στο ταψί. Από πάνω απλώνετε την υπόλοιπη μισή γέμιση κέικ και τελειώνετε στρώνοντας τις υπόλοιπες φέτες ροδάκινων τις οποίες πασπαλίζετε με το υπόλοιπο μείγμα καστανής ζάχαρης-κανέλας. 
  5. Ψήνετε το κέικ σας σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο στις αντιστάσεις για 55-60 λ. Το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε να έλθει σε θερμοκρασία δωματίου και μετά το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε. 

 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κέικ με ροδάκινα, γιαούρτι και λευκή σοκολάτα

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.