Κέικ Red Velvet με αφράτη κρέμα τυριού

Κέικ Red Velvet με αφράτη κρέμα τυριού

Μια συνταγή για ένα υπέροχο και λαχταριστό Κέϊκ Red Velvet με υπέροχη αφράτη κρέμα τυριού. Εντυπωσιακό, πεντανόστιμο κέϊκ που θα εντυπωσιάσει εσάς και τους επισκέπτες σας γευστικά και οπτικά.

Υλικά συνταγής

  • 3 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 3/4 φλ. τσαγιού γάλα
  • 180 γρ. μαργαρίνη
  • 2 κ.σ. κακάο
  • 3 κ.σ. κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • 1 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γ. σόδα
  • 2 καψουλίτσες βανίλιας
  • 1 κ.γ. λευκό ξύδι
  • Για το γλάσο:
  • 500 γρ. τυρί κρέμα [σε θερμοκρασία δωματίου]
  • 1/2 φλ. τσαγιού μαργαρίνη
  • 800 γρ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για το κέικ: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς.  Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 26 εκ.
  2. Διαλύουμε το χρώμα στο γάλα και προσθέτουμε το κακάο. Βάζουμε στο μπολ του μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε στη γρήγορη ταχύτητα, μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη και να «αφρατέψει» το μείγμα. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, τη βανίλια, το γάλα μαζί με το χρώμα και το κακάο και ανακατεύουμε, μέχρι να συνδυαστούν τα υλικά.
  3. Κατεβάζουμε τη ταχύτητα του μίξερ στο χαμηλό και αρχίζουμε να ρίχνουμε σταδιακά  το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν και χτυπάμε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα. Τέλος, ανακατεύουμε τη σόδα στο ξίδι, τη ρίχνουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε με σπάτουλα.
  4. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 50 λ περίπου. Το αφήνουμε να κρυώσει και το ξεφορμάρουμε σε σχάρα να κρυώσει εντελώς. Κόβουμε με κοφτερό πριονωτό μαχαίρι το κέικ οριζόντια στη μέση ώστε να το χωρίσουμε σε 2 κομμάτια.
  5. Για τη κρέμα τυριού: Βάζουμε όλα τα υλικά για τη κρέμα στο μίξερ και τα χτυπάμε μέχρι να συνδυαστούν καλά τα υλικά και αφρατέψει το μείγμα. 
  6. Για τη συναρμολόγηση: Τοποθετούμε σε στρογγυλή πιατέλα το μισό κέϊκ και απλώνουμε επάνω αρκετή ποσότητα από το γλάσο. Σκεπάζουμε με το δεύτερο κομμάτι και καλύπτουμε το κέϊκ με το υπόλοιπο γλάσο κάνοντας σχέδια με μικρή “παλέτα”. Προαιρετικά γαρνίρουμε με μαρασκίνο ή κεράσι γλυκό κουταλιού το οποίο έχουμε στραγγίξει από το σιρόπι του σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. 

red_velvet_cake

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κέικ Red Velvet με αφράτη κρέμα τυριού

 

3 Σχόλια

  1. Sintayes.gr says:

    Μισό κουταλάκι του γλυκού σόδα.

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.