Κέϊκ Πορτοκαλιού με γλάσο πορτοκαλιού

Κέϊκ Πορτοκαλιού με γλάσο πορτοκαλιού

Αυτό το κέϊκ πορτοκαλιού θα το λατρέψετε σίγουρα. Το είχα δει πριν χρόνια σε κάποια εκπομπή του Στ. Παρλιάρου στη τηλεόραση το έφτιαξα και από τότε δεν το αλλάζω με τίποτα. Γρήγορο, απλό, υπέροχο. Δοκιμάστε το και σίγουρα θα το λατρέψετε και εσείς.

Υλικά συνταγής

  • 3 αυγά
  • 175 γραμμάρια  ζάχαρη
  • 75 γραμμάρια  κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 140 γραμμάρια  αλεύρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  •  50 γραμμάρια  βούτυρο λιωμένο
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι 

Υλικά για την επικάλυψη

  • 120 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • χυμός από μισό πορτοκάλι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα μπολ  ή  στο μίξερ ανακατεύουμε το βούτυρο, τα αυγά, τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού.
  2. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε.
  3. Αδειάζουμε το μείγμα σε μία βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ ή μικρό ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για 7 λεπτά και, στη συνέχεια, στους 160-170ºC για 40 λεπτά περίπου.
  4. Εκτέλεση για την επικάλυψη:Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την άχνη με το χυμό πορτοκαλιού.
  5. Μόλις βγει από το φούρνο, ξεφορμάρουμε με προσοχή και με ένα πινέλο το γλασάρουμε.

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κέϊκ Πορτοκαλιού με γλάσο πορτοκαλιού

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.