Κέικ “Πίτσα”

Κέικ “Πίτσα”

Μια συνταγή για ένα αφράτο κέικ πίτσα. Ένα εύκολο και γρήγορο αλμυρό κέικ, για το σχολείο, το γραφείο για όλες τις ώρες, για όλη την οικογένεια με ότι υλικά (τυριά, ζαμπόν, μανιτάρια, πιπεριές) σας έχουν περισσέψει στο σπίτι. Απολαύστε το και σαν πρόχειρο κυρίως γεύμα με μια ωραία μεγάλη πράσινη σαλάτα.

Υλικά συνταγής

  • 380 γρ. αλεύρι
  • 1 φακελάκι 20 γρ. μπέϊκιν πάουντερ
  • 4 αυγά
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
  • 3/4 φλ. τσαγιού ηλιέλαιο
  • 200 γρ. γραβιέρα ή τσένταρ ή κασέρι σε μικρά καρέ
  • 100 γρ. φέτα σε κομματάκια
  • 1 κόκκινη πιπεριά σε καρέ μεγέθους ζαριού
  • 1 πράσινη πιπεριά σε καρέ μεγέθους ζαριού
  • 10 ελιές χωρίς κουκούτσια
  • 1 φλ. τσαγιού κομματάκια μικρά ζαμπόν μπούτι
  • αλάτι 

 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Λαδώνουμε ή βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε φόρμα του κέϊκ  με διάμετρο 25 εκ. ή  μακρόστενη με διαστάσεις 34×12 εκ. και την αφήνουμε στην άκρη. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι προσθέτουμε και το μπέϊκιν, ανακατεύουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
  3. Με το μίξερ χειρός χτυπάμε τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το γιαούρτι και το ηλιέλαιο και χτυπάμε για 2′ ακόμα.
  4. Αφήνουμε το μίξερ και ρίχνουμε στο μπολ τις πιπεριές, τα τυριά, τις ελιές, τα αλλαντικά, αλάτι και σταδιακά το αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ μέχρι να ενσωματωθούν. 
  5. Βάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα περίπου ώσπου να βγαίνει στεγνό ένα μαχαίρι όταν, το βυθίσουμε στο κέντρο του κέικ. Βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε να “σταθεί” για 10′ κόβουμε σε φέτες και το απολαμβάνουμε.

 Βασική ιδέα εδώ

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κέικ “Πίτσα”

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.