You cannot copy content of this page
Κέικ πανεύκολο με γιαούρτι, λάιμ και ελαιόλαδο

Κέικ πανεύκολο με γιαούρτι, λάιμ και ελαιόλαδο

Ένα υπέροχο, πεντανόστιμο, αφράτο κέικ με γιαούρτι, ελαιόλαδο και την ανεπανάληπτη μυρωδιά του λάιμ. Μια απλή συνταγή (από εδώ), με λίγα υλικά, πολλή εύκολη στη παρασκευή της για να απολαύσετε ένα γευστικότατο κέικ στο οποίο, το γιαούρτι και το ελαιόλαδο το διατηρούν υγρό ενώ το λάιμ του δίνει μια εξαιρετική “φωτεινότητα” και μια υπέροχη’λεπτή” γεύση και μυρωδιά. Ένα κέικ , ιδανικό για το καφέ ή το τσάι σας αλλά και το τέλειο επιδόρπιο που θα γίνει το αγαπημένο σας!

Υλικά συνταγής

  • 3/4 φλ. τσαγιού γιαούρτι πλήρες λιπαρών (10%)
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον για άλειμμα ταψιού
  • 2 μεγάλα αυτά
  • 1/4 φλ. τσαγιού χυμό λάιμ
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική
  • 1½ φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις + λίγο επιπλέον για αλεύρωμα ταψιού 
  • 2 γεμάτα κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 λάιμ το ξύσμα 
  • ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα στο σερβίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς. Λαδώνετε και αλευρώνετε καλά ένα στρογγυλό ταψάκι, ή φόρμα με αποσπώμενη βάση 23 εκ. και την αφήνετε στην άκρη μέχρι να τη χρειαστείτε. 
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, τα αυγά και χυμό λάιμ και τα χτυπάτε καλά με το μίξερ. Προσθέτετε τη ζάχαρη και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί. Κοσκινίζετε στο μείγμα το αλεύρι, ρίχνετε το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και 1 κ.γ. από το ξύσμα λάιμ και τα χτυπάτε όλα μαζί μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. 
  3. Αδειάζετε το μείγμα στο ταψάκι ή φόρμα, ισιώνετε την επιφάνειά του και το ψήνετε στον καλά προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λ ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσετε στο κέντρο του βγει στεγνή και καθαρή. Μην το παραψήσετε και στεγνώσει. Ο ακριβής χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το φούρνο.
  4. Όταν είναι έτοιμο το κέικ σας, το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε σε σχάρα για 10 λ να “σταθεί” και μετά το αναποδογυρίζετε στη σχάρα όπου και το αφήνετε μέχρι να κρυώσει καλά. Το μεταφέρετε σε πιατέλα, το πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και το το υπόλοιπο ξύσμα λάιμ και το σερβίρετε. 



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κέικ πανεύκολο με γιαούρτι, λάιμ και ελαιόλαδο

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.