Τούρτα με Nutella και Ferrero Rocher

Τούρτα με Nutella και Ferrero Rocher

Μια υπέροχη τούρτα με Nutella και σοκολατάκια Ferrero Rocher!!! Μια συνταγή (από εδώ) για να απολαύσετε μια τέλεια σοκολατένια τούρτα με κρέμα σοκολάτας και Νουτέλας γαρνιρισμένο με Ferrero Rocher για όλες τις περιστάσεις. Απλά απολαύστε το!!!

Υλικά συνταγής

  • Για το παντεσπάνι:
  • 5 μεγάλα αυγά
  • 6 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 ¾ φλ. τσαγιού αλεσμένα φουντούκια (στο multi σε πολύ μικρά κομματάκια σαν ψίχουλα)
  • 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.σ. κακάο σε σκόνη
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • Για τη κρέμα: 
  • 200 γρ. ανάλατο βούτυρο, σε μικρά κομματάκια, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 ½ φλ. τσαγιού σταγόνες σοκολάτας 
  • 7 κ.σ. νουτέλα
  • 1 φλ. τσαγιού θρυμματισμένα γκοφρετίνια (άσπρα)
  • Για διακόσμηση:
  • 10 σοκολατάκια Ferrero Rocher
  • 3/4 φλ. τσαγιού φουντούκια ψιλοκομμένα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για το παντεσπάνι: Βάζετε σε ένα μπολ τα αυγά και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα και τριπλασιαστεί σε όγκο. Σε ένα άλλο μέτριο μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι με το κακάο και το μπέικιν πάουντερ.
  2. Θρυμματίζετε στο μούλτι τα φουντούκια σε πολύ μικρά κομματάκια, όχι σε σκόνη (βλέπε φωτό πιο κάτω), τα μεταφέρετε σε μπολ με το μείγμα αλευριού-κακάου και αναμιγνύετε το μείγμα ανακατεύοντας καλά. 
  3. Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα ή μαρίζ, ρίχνετε σταδιακά, σε 3 δόσεις, το μείγμα ξηρών συστατικών μέσα στο μείγμα αυγών, ανακατεύοντας μετά από κάθε προσθήκη με απαλές κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω μέχρι να ενσωματώνετε. Αν βάλετε όλο το μείγμα μαζί και ανακατέψετε με γρήγορες και απότομες κινήσεις, θα φύγει ο “αέρας” από το μείγμα αυγών και δεν θα έχετε ένα αφράτο μείγμα. 
  4. Βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψάκι / φόρμα με διάμετρο βάσης 22 εκ. και στρώνετε τη βάση του με χαρτί ψησίματος. Αδειάζετε το μείγμα στο ταψί, ισιώνετε την επιφάνειά του και το ψήνετε στους 180 βαθμούς για 40 λ. Το αφαιρείτε από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει εντελώς. 
  5. Για τη σοκολατένια κρέμα Νουτέλας: Λιώνετε τις σταγόνες σοκολάτας σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Την αφαιρείτε από τη φωτιά και την αφήνετε στην άκρη και αφού χλιαρίνει προσθέτετε το βούτυρο και τη Νουτέλα και τα χτυπάτε  καλά με σύρμα μέχρι να λιώσει το βούτυρο και έχετε μια αφράτη κρέμα. 
  6. Για τη συναρμολόγηση: Ξεφορμάρετε το κρύο πλέον κέικ/παντεσπάνι και με ένα πριονωτό μεγάλο μαχαίρι το κόβετε στη μέση οριζοντίως ώστε να έχετε 2 στρώσεις. Θρυμματίζετε τις γκοφρέτες σε μικρά κομματάκια. [*]
  7. Βάζετε τη κάτω στρώση/βάση σε πιατέλα σερβιρίσματος και από πάνω απλώνετε μια στρώση από τη σοκολατένια κρέμα Νουτέλας. Πάνω από τη κρέμα πασπαλίζετε με τη μισή θρυμματισμένη γκοφρέτα. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με την υπόλοιπη στρώση κέικ/παντεσπάνι, κρέμα νουτέλας και την υπόλοιπη θρυμματισμένη γκοφρέτα. 
  8. Καλύπτετε με την υπόλοιπη σοκολατένια κρέμα/Νουτέλα την επιφάνεια και τις πλευρές του κέικ περιμετρικά. Γαρνίρετε με τα ψιλοκομμένα φουντούκια τις πλευρές περιμετρικά. Κόβετε στη μέση τα σοκολατάκια Ferrero Rocher και τα τοποθετείτε στην επιφάνεια της τούρτας σας περιμετρικά το ένα δίπλα στο άλλο. 
  9. Βάζετε τη τούρτα σας στο ψυγείο για να κρυώσει και σταθεροποιηθεί η κρέμα. Τη βγάζετε 10 λ πριν σερβίρετε από το ψυγείο για να μαλακώσει λίγο η κρέμα της τη κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε. 

[*] Προαιρετικά, μπορείτε να κόψετε το κέικ, παντεσπάνι σας σε 3 στρώσεις. Η διαδικασία ισχύει ως έχει με τη διαφορά ότι θα βάλετε λιγότερη σοκολατένια κρέμα ανάμεσα και τα θρυμματισμένα γκοφρετίνια θα τα χωρίσετε σε 3 ίσα μέρη. 

1418792249

1418792249_0

1418792432

1418792432_0

1418792432_1

1364014726_2

1418882201

1418882201_1

1418882201_0

1418882201_2

1418882201_3

1418882201_5

akis