Κέικ μήλου μεθυσμένο

Κέικ μήλου μεθυσμένο

Κεικ μήλου “μεθυσμένο”. Μια εύκολη συνταγή για ένα λαχταριστό διαφορετικό κέικ μήλου. Μπορείτε να το απολαύσετε σαν σκέτο κέικ χωρίς σιρόπι αλλά και με σιρόπι με αλκοόλ για μια υπέροχη γεύση.

Υλικά συνταγής

  • Για τη κρούστα κανέλας ζάχαρης:
  • 2 κ.γ. κανέλα
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • Για το κέικ:
  • 2 ½ φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γ. σόδα
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 φλ. τσαγιού βούτυρο
  • 1 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
  • 3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 καψουλίτσες βανίλιας
  • 1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 2 μέτρια μήλα κομμένα σε κυβάκια 1 εκ. περίπου
  • Για το σιρόπι: 
  • 1/2 κούπα κατσανή ζάχαρη
  • 1/2 φλ. τσαγιού ουίσκι ή λικέρ καραμέλας
  • 1 κ.σ. βούτυρο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς και βουτυρώστε ένα ταψί ή πυρίμαχο σκεύος 22 εκ. ή μια μακρόστενη φόρμα του κέικ και καθαρίζετε και ψιλοκόβετε σε μικρά κυβάκια 1 εκ. περίπου τα μήλα.
  2. Για τη κρούστα κανέλας ζάχαρης: Σε ένα μπολ βάζετε τη ζάχαρη και τη κανέλα, ανακατεύετε καλά και πασπαλίζετε με το 1/4  του μείγματος καλά τη βάση του βουτυρωμένου ταψιού. Κρατάτε το υπόλοιπο μείγμα.
  3. Για το κέικ: Σε μπολ, κοσκινίζετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι και ανακατεύετε.
  4. Χτυπάτε το βούτυρο στο μίξερ, σε μέτρια ταχύτητα για 1 λεπτό. Προσθέτετε σταδιακά τη λευκή ζάχαρη και συνεχίζετε το χτύπημα για 3 λεπτά να αφρατέψει. Προσθέστε τη καστανή ζάχαρη, χτυπάτε για ακόμα 2 λεπτά και προσθέτετε ένα ένα τα αυγά και τη βανίλια. Τέλος προσθέτετε σταδιακά το μείγμα με το αλεύρι και τη κρέμα γάλακτος εναλλάξ και χτυπάτε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά. Τέλος βάζετε στη ζύμη και τα κυβάκια μήλου και ανακατεύετε τη ζύμη με μια σπάτουλα ή μαρίζ.
  5. Ρίχνετε στο βουτυρωμένο ταψάκι ή τη φόρμα τη μισή ζύμη του κέικ, πασπαλίζετε με το μισό από το εναπομείναν μείγμα κανέλας ζάχαρης, από πάνω βάζετε την υπόλοιπη ζύμη κέικ και πασπαλίζετε και πάλι με το υπόλοιπο μείγμα κανέλας ζάχαρης. Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 60′-65′. Το βγάζετε από το φούρνο το αφήνετε να κρυώσει για 10 λεπτά και μετά το ξεφορμάρετε πάνω σε σχάρα και το αφήνετε να κρυώσει τελείως.
  6. Για το σιρόπι: Προσθέστε όλα τα υλικά μαζί, σε μια κατσαρόλα και αφήνετε να πάρουν μια βράση για 1-2 λεπτά. Το κατεβάζετε από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει. Σερβίρετε το κέικ περιχύνοντάς το με το σιρόπι και [προαιρετικά] το κάθε κομμάτι με παγωτό ή σαντιγί.

snickerdoodle-cake2

Πηγή

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κέικ μήλου μεθυσμένο

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.