Κέικ μελιού με toblerone

Κέικ μελιού με toblerone

Ένα υπέροχο, αφράτο και μυρωδάτο, κέικ με σοκολάτα toblerone. Μια εύκολη στη παρασκευή της συνταγή, με λίγα υλικά, για να απολαύσετε αυτό το λαχταριστό, μαμαδίστικο κέικ όλη η οικογένεια, όλες τις ώρες της ημέρας.

Υλικά συνταγής

  • 250 γρ. μέλι
  • 225 γρ. βούτυρο ανάλατο + επιπλέον για άλειμμα ταψιού
  • 100 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 3 μεγάλα αυγά ελαφρώς χτυπημένα
  • 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του + επιπλέον για πασπάλισμα ταψιού
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 100 γρ. σοκολάτα toblerone ψιλοκομμένη

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς στις αντιστάσεις. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε καλά μια στρογγυλή φόρμα με διάμετρο 20 εκ. 
  2. Σε μια μικρή κατσαρολίτσα βάζετε το μέλι, το βούτυρο και τη ζάχαρη και ανακατεύετε, σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να ενσωματωθούν και λιώσουν καλά όλα τα υλικά. Στη συνέχεια αυξάνετε τη θερμοκρασία και βράζετε το μείγμα για 1 λ. Αποσύρετε τη κατσαρολίτσα από τη φωτιά και αφήνετε το μείγμα για 20-30 λ στην άκρη να κρυώσει.
  3. Προσθέτετε τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα και ανακατεύετε καλά με σύρμα μέχρι να ενσωματωθούν. Κοσκινίζετε το αλεύρι και το προσθέτετε σταδιακά στο μείγμα ανακατεύοντας με το σύρμα μέχρι να ομογενοποηθεί. Προσθέτετε τη κανέλα και τη ψιλοκομμένη σοκολάτα και ανακατεύετε.
  4. Αδειάζετε το μείγμα στη φόρμα και ψήνετε το κέικ στο προθερμασμένο φούρνο για 50-60 λ μέχρι να φουσκώσει και ροδίσει η επιφάνειά του. Βεβαιωθείτε ότι το κέικ σας είναι έτοιμο, βυθίζοντας ένα καλαμάκι στο κέντρο του. Αν βγει στεγνή το κέικ είναι έτοιμο. Το αφαιρείτε, το αφήνετε να κρυώσει καλά και μετά το σερβίρετε. Το διατηρείτε σε αεροστεγές σκεύος για 4-5 μέρες. 

888

Πηγή