Κέικ με σταφίδες και κρέμα τυριού

Κέικ με σταφίδες και κρέμα τυριού

Το τέλειο, πεντανόστιμο και ιδιαίτερο κέικ με σταφίδες, κρέμα τυριού και ελαφρώς λεμονάτη γεύση που θα αφήσει έκπληκτους όποιον το δοκιμάσει για την υπέροχη γεύση του. Μια απλή και πανεύκολη συνταγή για ένα κέικ σταφίδας με κρέμα τυριού που είναι ένα είδος cheesecake με σταφίδες και γεύση λεμονιού, αλλά συναρμολογείται διαφορετικά από ένα κανονικό cheesecake. 

Αρχικά φτιάχνετε το κουρκούτι που είναι αρκετά λείο και κρεμώδες και πάνω τοποθετείτε το μείγμα τυριού κρέμας που το αναμιγνύετε το κέικ. Κατά το ψήσιμο παίρνει εξωτερικά, στην επιφάνειά του, ένα υπέροχο χρυσό καφετί χρώμα και εσωτερικά γεύεστε ένα φανταστικό μείγμα κέικ και κρέμας τυριού, έναν γευστικό συνδυασμό που σίγουρα θα λατρέψουν όποιοι το δοκιμάσουν!

Υλικά συνταγής

  • Για το μείγμα του κέικ
  • 1 αυγό 
  • 8 κ.σ. ζάχαρη
  • 8 κ.σ. γάλα
  • 8 κ.σ. σπορέλαιο ή ελαιόλαδο
  • 8 κ.σ. αλεύρι
  • 1½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • Για το μείγμα κρέμας τυριού
  • 500 γρ. μαλακό τυρί κρέμα
  • 4 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 100 γρ. σταφίδες
  • 1 λεμονιού το ξύσμα και το χυμό
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας 
  • 1 αυγό
  • λίγη ζάχαρη άχνη και μερικές σταφίδες για τη διακόσμηση

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Λαδώνετε και στρώνετε με λαδόκολλα μια στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενη βάση 25 εκ. και την αφήνετε στην άκρη μέχρι να τη χρειαστείτε.
  2. Για το μείγμα του κέικ: Σε ένα μέτριο μπολ ρίχνετε το αυγό με τη ζάχαρη, τα χτυπάτε καλά με σύρμα (ή μίξερ) και μετά ρίχνετε το γάλα και το λάδι και τα αναμιγνύετε. Προσθέτετε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αδειάζετε το μείγμα στην έτοιμη φόρμα. 
  3. Για το μείγμα κρέμας τυριού: Ρίχνετε σε μπλέντερ ή μίξερ το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και το εκχύλισμα βανίλιας και τα χτυπάτε μέχρι να ενσωματωθούν και έχετε μια λεία κρέμα. Προσθέτετε το αυγό και συνεχίζετε για λίγο το χτύπημα να ενσωματωθεί. Ρίχνετε και τις σταφίδες και ανακατεύετε με κουτάλι να αναμιχθούν ισομερώς. 
  4. Αδειάζετε το μείγμα τυριού πάνω από το μείγμα κέικ στη φόρμα. Δεδομένου ή το μείγμα κέικ είναι αρκετά υγρό, το μείγμα τυριού θα εισχωρήσει λίγο και θα αναμιχθεί με το κέικ. Το ψήνετε στον καλά προθερμασμένο φούρνο για 50 λ ή μέχρι να πάρει στην επιφάνειά του ένα χρυσό-καφετί χρώμα.
  5. Μετά το ξεφουρνίζετε και “τρέχετε” ένα μαχαίρι γύρω από την εσωτερική άκρη της φόρμας για να ξεκολλήσουν τα τοιχώματα του κέικ. Το αφήνετε να κρυώσει μέχρι να έλθει σε θερμοκρασία δωματίου, το πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη, το διακοσμείτε με λίγες σταφίδες και το σερβίρετε.

Πηγή



Sintayes.gr,

Συνταγή: Κέικ με σταφίδες και κρέμα τυριού