Κέικ με πορτοκάλι και αμύγδαλο χωρίς αλεύρι

Κέικ με πορτοκάλι και αμύγδαλο χωρίς αλεύρι

Γεμίστε το σπίτι σας με την υπέροχη μυρωδιά ενός φρεσκοψημένου αφράτου κέικ με πορτοκάλια και αμύγδαλα χωρίς αλεύρι. Μια εύκολη συνταγή για ένα λαχταριστό κέικ που θα σας γίνει μια γλυκιά συνήθεια.

Υλικά συνταγής

  • 2 μεγάλα πορτοκάλια κατά προτίμηση ακέρωτα
  • 5 αυγά
  • 250 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 250 γρ. πολτοποιημένα σε σκόνη αμύγδαλα
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ζάχαρη άχνη, ξύσμα πορτοκαλιού για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πλένετε καλά τα δύο πορτοκάλια και τα τρυπάτε, διαμπερώς, με καλαμάκι σε 2-3 μεριές το καθένα. Τα βάζετε σε κατσαρολίτσα, τα σκεπάζετε με νερό και τα σιγοβράζετε σε μέτρια θερμοκρασία για 1 ώρα, από το σημείο κοχλασμού, φροντίζοντας να καλύπτονται από το νερό σε όλη τη διάρκεια του βρασίματος.
  2. Τα αφαιρείτε από τη φωτιά, τα στραγγίζετε και τα αφήνετε στην άκρη να κρυώσουν. Μόλις κρυώσουν τα κόβετε κάθετα στα τέσσερα, πετάτε τα κουκούτσια και τα πολτοποιείτε στο μούλτι σε “πουρέ”.
  3. Στα 40 λ βρασίματος των πορτοκαλιών, προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Βουτυρώνετε ένα μικρό ταψάκι με σχήμα καρδιάς ή στρογγυλό με διάμετρο βάσης περίπου 20 εκ.
  4. Αλέθετε στο μούλτι και την αμυγδαλόψιχα σχεδόν σε σκόνη.Τοποθετείτε σε μπολ τα αυγά και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτετε τον “πουρέ” πορτοκαλιού, τα αλεσμένα αμύγδαλα και το μπέικιν πάουντερ, χαμηλώνετε τη ταχύτητα του μίξερ και χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. 
  5. Ρίχνετε το μείγμα στο βουτυρωμένο ταψάκι και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα. Το αφαιρείτε από το φούρνο, το αφήνετε στο ταψί να “σταθεί” για 20 λ και μετά το αναποδογυρίζετε σε σχάρα ή πιατέλα για να κρυώσει πολύ καλά και από τις 2 πλευρές. Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και ξύσμα πορτοκαλιού, κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε. 

taste.com.au



Sintayes.gr,

Συνταγή: Κέικ με πορτοκάλι και αμύγδαλο χωρίς αλεύρι