Μπράουνις με κουβερτούρα, καρύδια και ελαιόλαδο

Μπράουνις με κουβερτούρα, καρύδια και ελαιόλαδο

Ένα λαχταριστό,  μπράουνις με κουβερτούρα, καρύδια, δαμάσκηνα που ενισχύουν τη γεύση του  μπράουνις με μια τέλεια φυσική γλυκύτητα και ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας για περισσότερη, απίστευτη γεύση. Μια εύκολη συνταγή (από εδώ) για να απολαύστε το τέλειο μπράουνις σκέτο ή με παγωτό αρεσκείας σας.

Υλικά συνταγής

  • 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας σε κομματάκια
  • 2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
  • 160 ml (2/3 φλ.) σιρόπι σφενδάμου/maple syrup [*]
  • 140 ml ελαιόλαδο [**]
  • 1 κ.γ. εσάνς βανίλιας
  • 115 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 35 γρ. σκόνη κακάο
  • 40 γρ. αμυγδαλόψιχα θρυμματισμένη στο μούλτι 
  • 70 γρ. (1/3 φλ) δαμάσκηνα αποξηραμένα χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένα
  • 130 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις ή στους 150 βαθμούς στον αέρα. Λαδώνετε ένα τετράγωνο ταψάκι 20 εκ. και το στρώνετε καλά με χαρτί κουζίνας το οποίο φροντίζετε να προεξέχει περιμετρικά για να μπορέσετε να το ξεφορμάρετε εύκολα.
  2. Λιώνετε τα κομματάκια κουβερτούρας σε μπεν μαρί και το αφήνετε στην άκρη να κρυώνει ελαφρά. Σε μπολ τοποθετείτε τα αυγά τα χτυπάτε ελαφρώς, προσθέτετε το σιρόπι σφενδάμου, το ελαιόλαδο και τη βανίλια και τα χτυπάτε με σύρμα ή με μίξερ χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτετε και τη λιωμένη σοκολάτα και συνεχίζετε το χτύπημα να ενσωματωθεί πλήρως στο μείγμα.
  3. Θρυμματίζετε σε σκόνη, στο μούλτι, την αμυγδαλόψιχα, τη βάζετε σε μέτριο μπολ και προσθέτετε το αλεύρι, το κακάο και τα ανακατεύετε να ενσωματωθούν. Αναμιγνύετε το μείγμα αυγών με το μείγμα αλευριού χτυπώντας τα καλά μέχρι να έχετε ένα ομογενοποιημένο σοκολατένιο μείγμα. Προσθέτετε τα μισά καρύδια και τα δαμάσκηνα και ανακατεύετε απαλά με μια σπάτουλα.
  4. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί, ισιώνετε την επιφάνεια και τη πασπαλίζετε με τα υπόλοιπα ψιλοκομμένα καρύδια. Ψήνετε το γλυκό σας για 20-25 λ, το βγάζετε από το φούρνο και μόλις κρυώσει το κόβετε σε 15 μικρά κομμάτια και σερβίρετε.

[*] Το maple syrup (σιρόπι σφενδάμου) θα το βρείτε στα μεγάλα σούπερ μάρκετ και ντελικατέσεν.

Αν σας είναι δύσκολο να το προμηθευτείτε αντικαταστήστε το ή με 1/2 φλ. τσαγιού μέλι διαλυμένο σε 1/3 φλ. τσαγιού ζεστό νερό ή με 3/4 φλ. σιρόπι αγαύης που θα το βρείτε πιο εύκολα σε όλα τα σούπερ μάρκετ.

[**] Προαιρετικά για περισσότερη γεύση αντικαταστήστε το ελαιόλαδο με λάδι καρύδας ή για πιο ελαφριά γεύση, το αντικαθιστάτε με 70 ml ελαιόλαδο και 70 ml ηλιέλαιο.

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μπράουνις με κουβερτούρα, καρύδια και ελαιόλαδο

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.