Κέικ με κομμάτια σοκολάτας, καρύδια και γλάσο πραλίνας

Κέικ με κομμάτια σοκολάτας, καρύδια και γλάσο πραλίνας

Ένα πεντανόστιμο, αφράτο κέικ με κομμάτια σοκολάτας και καρύδια καλυμμένο με γλάσο πραλίνας. Μια απλή, εύκολη και γρήγορη συνταγή να απολαύσετε ένα λαχταριστό κέικ με σοκολάτα, όλοι εσείς, μεγάλοι και μικροί, που δεν μπορείτε χωρίς σοκολάτα ακόμα και στο κέικ σας, που θα γίνει το αγαπημένο σας. Δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

  • Για το κέικ
  • 1 φλ. τσαγιού σπορέλαιο + λίγο επιπλέον για άλειμμα φόρμας
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του + λίγο αλεύρι ακόμη για πασπάλισμα φόρμας
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 φλ. τσαγιού γάλα
  • 1 γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 βανιλίνες
  • 2 κουβερτούρες (250 γρ.) κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 1 φλ. τσαγιού καρύδια ψιλοκομμένα
  • Για το γλάσο πραλίνας
  • 1 συσκευασία Μερέντα (250 γρ.)  
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης με 35% λιπαρά

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για το κέικ: Προθερμαίνετε τον φούρνο σας στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις. Αλείφετε με σπορέλαιο μια στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 28 εκ. ή αντίστοιχη μακρόστενη, και στη συνέχεια την πασπαλίζετε καλά με αλεύρι τινάζοντάς τη για να φύγει το περίσσιο. Την αφήνετε στην άκρη.
  2. Στον κάδο του μίξερ ή σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το σπορέλαιο και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ, σε μέτρια ταχύτητα, για 1-2 λ. Στη συνέχεια προσθέτετε τα αυγά, συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν.
  3. Χαμηλώνετε την ταχύτητα του μίξερ και πρώτα ρίχνετε εναλλάξ το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ με το γάλα και μετά το γιαούρτι με τις βανίλιες. Χτυπάτε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και μετά σταματάτε το χτύπημα και αφήνετε το μίξερ.
  4. Ρίχνετε στο έτοιμο μείγμα τα κομματάκια κουβερτούρας και τα ενσωματώνετε στο μείγμα ανακατεύοντας με σπάτουλα. Κρατάτε περίπου 2 κ.σ. από τα καρύδια, για γαρνίρισμα, και τα ενσωματώνετε και αυτά στο μείγμα με την σπάτουλα. Αδειάζετε το μείγμα στη φόρμα και το ψήνετε για περίπου 1 ώρα. Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε σε σχάρα.
  5. Για το γλάσο πραλίνας: Λιώνετε σε μπεν μαρί την μερέντα μαζί με την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν και έχετε ένα λείο γλάσο. Περιχύνετε το κέικ σας με το γλάσο και το γαρνίρετε με τα καρύδια (που κρατήσατε) όσο είναι ακόμα ζεστό το γλάσο για να “κολλήσουν”.

Πηγή



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κέικ με κομμάτια σοκολάτας, καρύδια και γλάσο πραλίνας