Κέικ Μαρμπρέ βανίλιας και σοκολάτας

Κέικ Μαρμπρέ βανίλιας και σοκολάτας

Ένα πεντανόστιμο, ελαφρώς υγρό και μοσχοβολιστό δίχρωμο (μαρμπρέ) κέικ με γεύσεις βανίλιας και σοκολάτας. Μια απλή, εύκολη στη παρασκευή της και γρήγορη συνταγή (από εδώ), για να απολαύσετε ένα κέικ με εξαιρετική γεύση και στιβαρή και μασίφ υφή μαζί με το καφέ σας οι μεγάλοι και με το γάλα τους τα παιδιά. Δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του + επιπλέον για άλειμμα φόρμας
  • 2 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 250 ml σπορέλαιο (ηλιέλαιο ή αραβοσιτέλαιο) + επιπλέον για άλειμμα φόρμας
  • 250 ml γάλα φρέσκο
  • 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 πορτοκαλιού το ξύσμα
  • 2 κ.σ. κακάο
  • 2 κ.σ. γάλα
  • ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ρίχνετε στο κάδο του μίξερ τη ζάχαρη και τα αυγά και τα χτυπάτε σε μέτρια προς χαμηλή  ταχύτητα μέχρι να ασπρίσει το μείγμα και να γίνει μια παχύρευστη κρέμα. Με το μίξερ πάντα σε λειτουργία προσθέτετε σε σταθερή ροή το σπορέλαιο και το γάλα. 
  2. Στη συνέχεια ρίχνετε σταδιακά το αλεύρι μαζί με το κορν φλάουρ, σε 3 δόσεις, φροντίζοντας να ενσωματώνονται μετά από κάθε προσθήκη. Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ “ξύνετε” το πορτοκάλι πάνω από το μείγμα ώστε να πέφτει απευθείας το ξύσμα μέσα στο κάδο με το μείγμα και ανακατεύετε απαλά με μια σπάτουλα.
  3. Αδειάζετε λίγο λιγότερο από το μισό μείγμα μέσα σε μια καλά λαδωμένη και αλευρωμένη στρογγυλή φόρμα του κέικ με τρύπα στη μέση και χτυπάτε ελαφρά τη φόρμα στο πάγκο σας για να “καθίσει” καλά το μείγμα.
  4. Μετά παίρνετε 1 κούπα από το υπόλοιπο μείγμα και το μεταφέρετε σε ένα ξεχωριστόμπολ. Προσθέτετε τις 2 κ.σ. κακάο και τις 2 κ.σ. γάλα και ανακατεύετε καλά μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.
  5. Ρίχνετε το σοκολατένιο μείγμα πάνω από το λευκό μείγμα μέσα στη φόρμα και από πάνω σκεπάζετε με το υπόλοιπο λευκό μείγμα, φροντίζοντας να καλύψει το σοκολατένιο μείγμα. Χτυπάτε πάλι ελαφρώς τη φόρμα στο πάγκο σας να “καθίσει” το μείγμα.
  6. Ψήνετε το κέικ σας σε καλά προσθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα στη κάτω σχάρα για 1-1:10 λ περίπου ή μέχρι όταν βυθίσετε ένα ξύλινο καλαμάκι στο κέντρο του βγει καθαρό. Αν πάρει γρήγορα χρώμα το σκεπάζετε χαλαρά με αλουμινόχαρτο.
  7. Όταν είναι έτοιμο το κέικ σας το βγάζετε από το φούρνο, το μεταφέρετε μαζί με τη φόρμα του πάνω σε σχάρα και το αφήνετε για 15 λ. Μετά το ξεφορμάρετε πάνω στη σχάρα όπου και το αφήνετε μέχρι να κρυώσει τελείως. Το σερβίρετε πασπαλισμένο με μπόλικη ζάχαρη άχνη.



Sintayes.gr,

Συνταγή: Κέικ Μαρμπρέ βανίλιας και σοκολάτας