Κέικ με μαρμελάδα φράουλας και γλάσο ζάχαρης

Κέικ με μαρμελάδα φράουλας και γλάσο ζάχαρης

Μια εύκολη συνταγή για ένα λαχταριστό κέικ με μαρμελάδα φράουλας γαρνιρισμένο με γλάσο ζάχαρης για έξτρα γεύση χρωματισμένο με ροζ σταγόνες για έξτρα εμφάνιση. Απολαύστε το όλες τις ώρες της ημέρες με την οικογένειά σας ή μοιραστείτε το με τους καλεσμένους σας.

Υλικά συνταγής

  • Για το κέικ:
  • λιωμένο βούτυρο και λίγο αλεύρι για άλειμμα ταψιού
  • 150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 215 γρ. ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική 
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 αυγά
  • 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κοφτό κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 300 γρ. ξινή κρέμα (sour cream) [σε όλα τα μεγάλα Σούπερ Μάρκετ]
  • 160 γρ. μαρμελάδα φράουλα
  • Για το γλάσο ζάχαρης:
  • 300 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 15 γρ. βούτυρο ψιλοκομμένο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 1/2 – 2 κ.σ. ζεστό νερό
  • 2-3 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής ροζ

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα και βουτυρώνετε και πασπαλίζετε με αλεύρι ένα στρογγυλό ταψί με διάμετρο βάσης 23-24 εκ. και βάθος 5 εκ. ή μια φόρμα του κέικ. 
  2. Για το κέικ: Τοποθετείτε σε μεγάλο μπολ το βούτυρο, τη ζάχαρη και τη βανίλια και τα χτυπάτε πολύ καλά με το μίξερ μέχρι να ασπρίσει και αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτετε σταδιακά τα αυγά, ένα τη φορά, συνεχίζοντας το χτύπημα μετά από κάθε προσθήκη, μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. 
  3. Αφήνετε το μίξερ, ρίχνετε στο μπολ το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι εναλλάξ με τη ξινή κρέμα σε παρτίδες ανακατεύοντας μετά από κάθε προσθήκη παρτίδας με ένα μεγάλο μεταλλικό κουτάλι μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως και ομογενοποιηθεί το μείγμα. 
  4. Ρίχνετε το μισό μείγμα στο ταψί ή φόρμα και με ένα κουτάλι ρίχνετε από πάνω, σε διάφορα σημεία, τη μαρμελάδα. Παίρνετε ένα καλαμάκι από σουβλάκι και “στροβιλίζετε” τη μαρμελάδα ώστε να απλωθεί παντού με “στροβιλιστά” σχέδια.
  5. Ρίχνετε από πάνω το υπόλοιπο μείγμα, ισιώνετε την επιφάνεια και ψήνετε το κέικ στο προθερμασμένο φούρνο για 45 λ ή μέχρι ένα καλαμάκι από σουβλάκι που θα βυθίσετε λίγο στη κορυφή του κέικ (να μη φτάσει στη μαρμελάδα) βγεί στεγνό. Αφαιρείτε το ταψί από το φούρνο, το αφήνετε για 10 λ μέσα στο ταψί να σταθεί και μετά το ξεφορμάρετε σε σχάρα για να κρυώσει εντελώς.
  6. Για το γλάσο ζάχαρης: Σε ένα μέτριο μπολ κοσκινίζετε τη ζάχαρη άχνη, προσθέτετε το βούτυρο και το νερό και ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να έχετε ένα λείο μείγμα. Ρίχνετε και τις ρόζ σταγόνες ζαχαροπλαστικής ανακατεύετε να ενσωματωθούν και χρωματιστεί ομοιόμορφα το γλάσο σας και με ένα κουτάλι γαρνίρετε το κέικ σας. Το αφήνετε για 15-20 λ να σταθεροποιηθεί και μετά κόβετε μερίδες και σερβίρετε με φρέσκες φράουλες. 

taste.com.au

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κέικ με μαρμελάδα φράουλας και γλάσο ζάχαρης

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.