Κέϊκ μανταρινιού σιροπιαστό με μανταρίνια ποσέ

Κέϊκ μανταρινιού σιροπιαστό με μανταρίνια ποσέ

Σιροπιστό κέϊκ μανταρινιού γαρνιρισμένο με ποσέ μανταρίνια. Μια εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο κέϊκ με γιαούρτι, που σίγουρα θα σας ενθουσιάσει με την υπέροχη γεύση του. 

Υλικά συνταγής

  • Για το κέϊκ μανταρινιού:
  • 125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 220 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.σ. ξύσμα φλούδας μανταρινιού
  • 1/2 κ.γ. κανέλα σκόνη
  • 1/2 κ.γ. κάρδαμο
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις+ λίγο επιπλέον για πασπάλισμα ταψιού
  • 150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 
  • Για το σιρόπι και μανταρίνια ποσέ:
  • 250 ml χυμός μανταρινιού
  • 250 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 4 μανταρίνια καθαρισμένα και το ξύσμα 1 μανταρινιού

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Λαδώνετε μια μικρή στρογγυλή φόρμα για κέικ 20 εκ. και τη πασπαλίζετε καλά με αλεύρι. 
  2. Για το κέϊκ μανταρινιού: Βάζετε σε ένα μπολ το βούτυρο, τη ζάχαρη, το ξύσμα μανταρινιού, τη κανέλα, το κάρδαμο και τα χτυπάτε με το μίξερ χειρός μέχρι να ασπρίσει και αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτετε τα αυγά, ένα τη φορά, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν. Ρίχνετε και τα δύο είδη αλευριού εναλλάξ με το γιαούρτι και χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. 
  3. Ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα, ισιώνετε την επιφάνεια και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λ. Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε στην άκρη. 
  4. Για το σιρόπι και τα μανταρίνια ποσέ: Βάζετε σε μια κατσαρολίτσα το χυμό μανταρινιού και τη ζάχαρη. Τα σιγοβράζετε σε χαμηλή φωτιά για 5 λ ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη. Δυναμώνετε τη θερμοκρασία σε μέτρια φωτιά και αφήστε να βράσει για 2-3 λ ακόμα μέχρι να “δέσει” ελαφρώς το σιρόπι. Κατεβάζετε τη κατσαρολίτσα από τη φωτιά.
  5. Εν τω μεταξύ, μέχρι να γίνει το σιρόπι βάζετε το ξύσμα 1 μανταρινιού σε ένα μπολ. Ξεφλουδίζετε τα 4 μανταρίνια. Τα 2 από τα 4 τα χωρίζετε σε φετάκια, αφαιρείτε τις άσπρες ίνες, βγάζετε τα κουκούτσια τους και τα βάζετε στο μπολ. Τα υπόλοιπα 2 μανταρίνια τα κόβετε με οδοντωτό μαχαίρι οριζόντια στα 3. Αφαιρείτε τις άσπρες ίνες και τα κουκούτσια και τα ρίχνετε και αυτά στο μπολ. 
  6. Ρίχνετε στη κατσαρολίτσα με το σιρόπι τα μανταρίνια και το ξύσμα, τη ξαναβάζετε στη φωτιά  και τα αφήνετε για 1 λ να πάρουν βράση. Κατεβάζετε το σιρόπι από τη φωτιά, ξεφορμάρετε το κέϊκ σε πιατέλα σερβιρίσματος και ρίχνετε το ζεστό σιρόπι πάνω από το ζεστό κέϊκ. Γαρνίρετε την κορυφή του με τα οριζόντια κομμάτια από κάτω και τις φέτες από πάνω. 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κέϊκ μανταρινιού σιροπιαστό με μανταρίνια ποσέ

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.