Κέικ λεμονιού με γιαούρτι με γλάσο λεμονιού

Κέικ λεμονιού με γιαούρτι με γλάσο λεμονιού

Ένα υπέροχο, αφράτο κέικ λεμονιού με γιαούρτι με γλάσο λεμονιού. Μια πολύ εύκολη στη παρασκευή της συνταγή (από εδώ) με απλά υλικά για ένα λαχταριστό κέικ που σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε. 

Υλικά συνταγής

  • Για το κέικ:
  • 1 ½ φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  •  ½ κ.γ. αλάτι 
  • 3 μεγάλα αυγά 
  • 1 ⅓ φλ. τσαγιού ζάχαρη (1 φλ. + ⅓ φλ. χωριστά)
  • 1 φλ. τσαγιού γιούρτι στραγγιστό πλήρες
  • ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας  
  • ½ φλ. τσαγιού σπορέλαιο
  • 2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • ⅓ φλ. τσαγιού χυμό λεμονιού 
  • Για το γλάσο λεμονιού:
  • 3 κ.σ. χυμό λεμονιού φρεσκοστυμμένο
  • 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.σ. νερό

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για το κέικ: Ζεσταίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι, προσθέτετε το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ και τα αναμιγνύετε ανακατεύοντάς τα καλά. Το αφήνετε στην άκρη. 
  2. Σε άλλο μπολ ρίχνετε τα αυγά και το 1 φλ. ζάχαρη, τα χτυπάτε ελαφρώς με σύρμα ή με μίξερ σε μέτρια ταχύτητα και προσθέτετε το γιαούρτι, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού και τα χτυπάτε μέχρι να ενσωματωθούν. Σταδιακά προσθέτετε τα ξηρά συστατικά (μείγμα αλευριού) στα υγρά συστατικά (μείγμα γιαουρτιού) και συνεχίζετε το χτύπημα να ενσωματωθούν. 
  3. Ρίχνετε στο μείγμα και το σπορέλαιο και το ανακατεύετε με μια μαρίζ μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Ρίχνετε το μείγμα σε μακρόστενη φόρμα του κέικ την οποία έχετε βουτυρώσει και αλευρώσει, ισιώνετε την επιφάνειά του και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 50 λ περίπου ή μέχρι ένα καλαμάκι που θα βυθίσετε στο κέντρο του βγει στεγνό και καθαρό. 
  4. Σε ένα κατσαρόλι βάζετε το ⅓ φλ. ζάχαρη και το ⅓ φλ. χυμό λεμονιού και το ανακατεύετε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη. Αποσύρετε το κατσαρόλι από τη φωτιά. 
  5. Βγάζετε το κέικ από το φούρνο, το αφήνετε μέσα στη φόρμα για 10 λ να “σταθεί”. Στη συνέχεια το ξεφορμάρετε σε σχάρα και ρίχνετε στην επιφάνεια του κέικ το μείγμα λεμονιού-ζάχαρης και το αφήνετε για λίγο μέχρι να το “πιεί” το κέικ. 
  6. Για το γλάσο λεμονιού: Εν τω μεταξύ, έχετε φτιάξει το γλάσο. Κοσκινίζετε τη ζάχαρη άχνη σε ένα μπολ, προσθέτετε το χυμό λεμονιού και το νερό και τα ανακατεύετε καλά μέχρι να πάρει το μείγμα τη κατάλληλη υφή για να μπορεί να απλωθεί. Απλώνετε το γλάσο λεμονιού πάνω από το κέικ όσο αυτό είναι ακόμα ζεστό.
    Εναλλακτικά αν δεν προτιμάτε το γλάσο λεμονιού, μπορείτε να χτυπήσετε 200 ml κρύα κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών 35-36%,  σε πηχτή σαντιγί και τη στρώσετε πάνω από το κέικ σας.

 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κέικ λεμονιού με γιαούρτι με γλάσο λεμονιού

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.