Κέικ λεμονιού με γιαούρτι γαρνιρισμένο με σιρόπι μελιού με καρύδια

Κέικ λεμονιού με γιαούρτι γαρνιρισμένο με σιρόπι μελιού με καρύδια

Ενα υπέροχο κέικ λεμονιού γαρνιρισμένο με γιαούρτι και σιρόπι μελιού με καρύδια. Μια εύκολη στη παρασκευή της συνταγή (από εδώ) με τόσο απλά υλικά, τόσο εύκολο στη παρασκευή του, τόσο υπέροχο και δροσερό στη γεύση του με την έξτρα δροσιά του φρέσκου γιαουρτιού και το τέλειο σιρόπι μελιού με τα καρύδια… Το τέλειο επιδόρπιο…

Υλικά συνταγής

  • Για το κέικ:
  • 250 γρ. βούτυρο, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη, ψιλή κρυσταλλική 
  • 3 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • 3 αυγά
  • 1 2/3 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 
  • 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 1/3 φλ. τσαγιού γιαούρτι στραγγιστό 
  • 1/2 φλ. τσαγιού χυμό λεμονιού
  • Για γαρνίρισμα: 
  • 2/3 φλ. τσαγιού μέλι
  • 1/2 κ.γ. κανέλα σκόνη
  • 2/3 φλ. τσαγιού καρύδια χοντροκομμένα
  • 1 φλ. τσαγιού γιαούρτι στραγγιστό πλήρες

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις και βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψί με διάσταση βάσης 22 εκ. και βάθος 6 εκ. Το στρώνετε στη βάση και τα τοιχώματά του με χαρτί ψησίματος. 
  2. Για το κέικ: Βάζετε στο κάδο του μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού και τα χτυπάτε για 5 λ περίπου μέχρι να αφρατέψει πολύ καλά. Ρίχνετε τα αυγά, ένα τη φορά, χτυπώντας μετά από κάθε προσθήκη μέχρι να ενσωματώνονται. Προσθέτετε τη μισή ποσότητα από τα δύο αλεύρια και το μισό γιαούρτι συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. 
  3. Στη συνέχεια, προσθέτετε το υπόλοιπο αλεύρι, το υπόλοιπο γιαούρτι και το χυμό λεμονιού και χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί και ισιώνετε την επιφάνειά του με μια σπάτουλα.
  4. Το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 1 με 1:10 ώρα περίπου ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσετε στο κέντρο του βγει στεγνή και καθαρή. Το βγάζετε από το φούρνο το αφήνετε μέσα στο ταψί για 20 λ να σταθεί, μετά το ξεφορμάρετε σε σχάρα και το αφήνετε στη άκρη να κρυώσει καλά.
  5. Για το γαρνίρισμα: Εν τω μεταξύ, τοποθετείτε σε μια κατσαρολίτσα το μέλι, τη κανέλα και 1/4 φλ. τσαγιού κρύο νερό και το ζεσταίνετε σε μέτρια ανακατεύοντας μέχρι το μείγμα αρχίσει να παίρνει βράση. Μετά μειώνετε τη θερμοκρασία στο χαμηλό και σιγοβράζετε για 5 λ ή μέχρι να δέσει ελαφρώς το σιρόπι. Προσθέτετε τα καρύδια, ανακατεύετε, το αποσύρετε από τη φωτιά και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει. 
  6. Όταν κρυώσει το κέικ, το τοποθετείτε σε πιατέλα σερβιρίσματος, στρώνετε με μια σπάτουλα από πάνω το γιαούρτι και το περιχύνετε με το σιρόπι μελιού με τα καρύδια. Το κόβετε σε κομμάτια και το σερβίρετε αμέσως. 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κέικ λεμονιού με γιαούρτι γαρνιρισμένο με σιρόπι μελιού με καρύδια

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.