Κέικ κρέμας γάλακτος και μερέντας

Κέικ κρέμας γάλακτος και μερέντας

Μια πανεύκολη και γρήγορη συνταγή για ένα απαλό, νόστιμο σπογγώδες κέικ, ιδανικό για πρωινό και απογευματινό σνακ. Η ζύμη δεν περιέχει βούτυρο αλλά με τη προσθήκη της κρέμας γάλακτος και μερέντας, το κάνουν ένα μαλακό κέικ με πλούσια γεύση που θα εκτιμηθεί από όλους, μικρούς και μεγάλους.

Υλικά συνταγής

  • 3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 100 ml κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών (36%) 
  • 5 κ.σ. Μερέντα ή Νουτέλα
  • ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και λαδώνετε και αλευρώνετε ένα στρογγυλό ταψάκι με διάμετρο βάσης 20 εκ. 
  2. Τοποθετείτε σε μπολ τα αυγά και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ σε υψηλή ταχύτητα για 7-8 λ έως ότου αφρατέψει και ασπρίσει. Προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Αφήνετε το μίξερ στην άκρη.
  3. Ρίχνετε στο μείγμα, τμηματικά το αλεύρι, κουταλιά, κουταλιά και το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας συνεχώς με μια σπάτουλα, με απαλές κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  4. Χωρίζετε το μείγμα σε 2 μέρη. Στο ένα ρίχνετε τη μερέντα και ανακατεύετε απαλά, μέχρι να έχετε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα. Ρίχνετε στο ταψί πρώτα λίγο από το μείγμα μερέντας, από πάνω λίγο από το μείγμα κρέμας και μετά πάλι μείγμα μερέντας-κρέμας, μέχρι να τελειώσει το μείγμα.
  5. Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λ.  Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε μέσα στο ταψί μέχρι να κρυώσει εντελώς. Το ξεφορμάρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος, το πασπαλίζετε με μπόλικη ζάχαρη άχνη και απολαύστε το.

giallozafferano.it

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κέικ κρέμας γάλακτος και μερέντας

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.