Αναρτήθηκε στις 16/02/2015 σε Γλυκά - Επιδόρπια, Γλυκά με Σοκολάτα, Συνταγές
Κέϊκ με κρέμα τυριού, μανταρινιού
Μια εύκολη συνταγή για ένα πεντανόστιμο κέϊκ “κασάτα” μανταρίνι. Ένα κέϊκ γεμιστό με κρέμα τυριού, με κομμάτια μανταρινιών με το υπέροχο άρωμά τους, με κομματάκια σοκολάτας και ξηρούς καρπούς. Ένα υπέροχο κέϊκ που σίγουρα θα απολαύσετε.
Υλικά συνταγής
- Για το κέϊκ:
- 4 αυγά
- 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
- 200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου ψιλοκομμένη
- 2 κ.σ. γάλα
- 3 “καψουλίτσες” βανίλιας [2 + 1]
- 1 μανταρινιού το ξύσμα
- 1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
- Για τη κρέμα τυριού:
- 350 γρ. ανθότυρο φρέσκο
- 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη + επιπλέον για πασπάλισμα
- 1/2 φλ. τσαγιού φουντούκια ή αμύγδαλα ψιλοκομμένα
- 60 γρ. σταγόνες σοκολάτας κουβερτούρας ή ψιλοκομμένη κουβερτούρα
- 1/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
- 3 μανταρίνια, κομμένες οι φέτες στα 3
Εκτέλεση συνταγής
- Για το κέϊκ: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και λαδώνετε και στρώνετε με λαδόκολα ένα τετράγωνο ταψάκι διαστάσεων 20 εκ.
- Χτυπήστε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να “ασπρίσει” και να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτετε το βούτυρο, το γάλα, τις 2 “καψουλίτσες” βανίλιας και το ξύσμα μανταρινιού και συνεχίζετε το χτύπημα να συνδυαστούν τα υλικά. Τέλος προσθέτετε σταδιακά το αλεύρι και το μπέϊκιν πάουντερ, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να έχετε ένα λείο μείγμα.
- Μεταφέρετε το μείγμα στο ταψί και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λ. Το βγάζετε από το φούρνο και το ξεφορμάρετε πάνω σε σχάρα για κρυώσει.
- Για τη κρέμα τυριού: Βάζετε σε μπολ το ανθότυρο, τη κρέμα γάλακτος, το 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη και τη 1 βανίλια και τα χτυπάτε με το μίξερ χειρός να αφρατέψει το μείγμα. Αφήνετε το μίξερ, προσθέτετε στο μείγμα τους ξηρούς καρπούς, τις σταγόνες σοκολάτας και τα μανταρίνια και ανακατεύετε απαλά με μαρίζ ή σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.
- Για τη συναρμολόγηση: Κόβετε στη μέση, οριζόντια, το κρύο πλέον κέϊκ. Βάζετε τη βάση σε μια πιατέλα και προσθέτετε πάνω στη βάση το μείγμα κρέμας τυριού. Σκεπάζετε με το άλλο μισό κομμάτι κέϊκ και το πιέζετε ελαφρά προς τα κάτω, προς το μείγμα τυριού. Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.
16/02/2015
Sintayes.gr,
Συνταγή: Κέϊκ με κρέμα τυριού, μανταρινιού