Κέικ Καρπουζιού

Κέικ Καρπουζιού

Ένα υγιεινό, λαχταριστό και πεντανόστιμο κέικ καρπουζιού. Μια εξαιρετικά εύκολη, γρήγορη και απλήσυνταγή (από εδώ) για ένα δημοφιλές στα Ελληνικά νησιά μας επιδόρπιο το οποίο σίγουρα θα απολαύσετε.

Υλικά συνταγής

  • ¼-½ φλ. τσαγιού σουσάμι
  • 900 γρ. καρπούζι καθαρισμένο, κομμένο σε κύβους μεγέθους καρυδιών
  • 1/2 φλ. τσαγιού μέλι + 2 κ.σ. επιπλέον για το ψήσιμο
  • 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 3/4 φλ. τσαγιού αλεύρι
  • 1/4 κ.γ. κανέλα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον για άλειμμα ταρτιέρας

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου. 
  2. Αφαιρείτε τα κουκούτσια από το καρπούζι και το κόβετε σε κομμάτια μεγέθους καρυδιού. Τα τοποθετείτε σε σουρωτήρι και τα αφήνετε για 1 περίπου ώρα να στραγγίξουν από τα πολλά υγρά. Τα πιέζετε ελαφρώς με τα χέρια σας για να τα στραγγίξετε όσο το δυνατόν περισσότερο από τα υγρά του χωρίς να “σπάσετε” και πολτοποιήσετε τα κομμάτια.
  3. Ρίχνετε το καρπούζι σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτετε τη καστανή ζάχαρη, το αλεύρι, τη κανέλα, το 1/2 φλ. τσαγιού μέλι και το ελαιόλαδο και ανακατεύετε καλά προσέχοντας όμως να μη σπάσουν τα κομμάτια καρπουζιού. Το μείγμα σας θα είναι ελαφρώς υγρό.
  4. Λαδώνετε μια ταρτιέρα και πασπαλίζετε το σουσάμι σε όλη τη βάση της για να κάνει το γλυκό σας μια κρούστα (αν σας αρέσει το σησάμι μπορείτε να βάλετε 1/2 αντί 1/4 φλ. τσαγιού). Ρίχνετε από πάνω το μείγμα καρπουζιού, το κατανέμετε ομοιόμορφα και το πασπαλίζετε με λίγο ακόμα σουσάμι.
  5. Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα περίπου. Το βγάζετε από το φούρνο το περιχύνετε με το υπόλοιπο μέλι και το αφήνετε να κρυώσει. Το κόβετε σε κομμάτια και το σερβίρετε σκέτο ή με γιαούρτι. 



Sintayes.gr,

Συνταγή: Κέικ Καρπουζιού