Κέικ καρότου με καρύδια και υπέροχο γλάσο

Κέικ καρότου με καρύδια και υπέροχο γλάσο

Μια εύκολη και απλή συνταγή για ένα υπέροχο κέικ με καρότο και καρύδια, καλυμμένη με γλάσο ζάχαρης και κρέμας τυριού. Απολαύστε το μικροί και μεγάλοι, όλες τις ώρες της ημέρας.

Υλικά συνταγής

  • 4 αυγά
  • 250 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 300 γρ. ελαιόλαδο
  • 4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 3 1/2 φλ. τσαγιού καρότο τριμμένο
  • 250 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
  • Για το γλάσο:
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 250 γρ. τυρί κρέμα
  • 60 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 ½ κ.σ.χυμό πορτοκάλι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Λαδώνετε και αλευρώνετε μια φόρμα του κέικ (ή φόρμα σιλικόνης) και την αφήνετε στην άκρη.
  2. Τοποθετείτε σε μπολ τα αυγά με τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ, σε υψηλή ταχύτητα, για τουλάχιστον 5 λ μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτετε το ελαιόλαδο και συνεχίζετε το χτύπημα για 2 λ ακόμα.
  3. Χαμηλώνετε τη ταχύτητα του μίξερ, στο χαμηλό, προσθέτετε, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη κανέλα, τη σόδα και το αλάτι και χτυπάτε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά. Τέλος ρίχνετε και το τριμμένο καρότο και χτυπάτε να ενσωματωθεί. Σταματάτε το μίξερ.
  4. Προσθέτετε στο μείγμα και τα τριμμένα καρύδια και ανακατεύετε καλά με μια σπάτουλα. Ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα, ισιώνετε την επιφάνεια και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 45 λ. Αφαιρούμε το κέικ από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει καλά και το ξεφορμάρουμε σε πιατέλα σερβιρίσματος.
  5. Για το γλάσο: Σε ένα μπολ ανακατεύετε καλά το βούτυρο, το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη και το χυμό πορτοκαλιού. Καλύπτετε με το γλάσο το κρύο κέικ και (προαιρετικά) πασπαλίζετε με λίγο έξτρα τριμμένο καρύδι.

dimitrisskarmoutsos.gr 

 



Sintayes.gr,

Συνταγή: Κέικ καρότου με καρύδια και υπέροχο γλάσο