Κέικ καρότου με επικάλυψη κρέμας τυριού με άρωμα πορτοκαλιού

Κέικ καρότου με επικάλυψη κρέμας τυριού με άρωμα πορτοκαλιού

Μια εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο, πεντανόστιμο υγρό κέικ καρότου, με επικάλυψη γλυκιά κρέμας τυριού με άρωμα πορτοκαλιού. Απολαύστε το όλες τις ώρες, σε όλες τις περιστάσεις. 

Υλικά συνταγής

  • Για το κέικ:
  • 2 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
  • 3 κ.γ. κανέλα
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού μαλακή καφέ ζάχαρη
  • 3-4 καρότα (400 γρ. σύνολο περίπου) τριμμένα στο τρίφτη
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης, ελαφρώς χτυπημένη να αφρατέψει
  • 125 γρ. σπορέλαιο
  • 4 αυγά
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 170 γρ. ανανά σε μικρά κυβάκια σαν ζάρι [*]
  • 60 γρ. καρύδια ψημένα, ψιλοκομμένα
  • Για την επικάλυψη κρέμας τυριού: 
  • 250 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 210 γρ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
  • 1 1/2 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 1/2 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού
  • χοντροκομμένα καρύδια για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160C και λαδώνετε ένα στρογγυλό ταψάκι διαστάσεων 22 εκ. ή μια φόρμα του κέικ.
  2. Για το κέικ: Σε μεγάλο μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι και τη κανέλα , προσθέτετε τη ζάχαρη και το τριμμένο καρότο και τα ανακατεύετε. Σε δεύτερο μπολ βάζετε τη κρέμα γάλακτος, το σπορέλαιο, τα αυγά, τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού και τα χτυπάτε ελαφρά να ενσωματωθούν.
  3. Προσθέτετε σταδιακά τα το μείγμα αλευριού συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά σε μια αφράτη ζύμη. Αφήνετε το μίξερ ρίχνετε τον ανανά σε μικρά κομματάκια και ανακατεύετε με σπάτουλα να ενσωματωθούν.
  4. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψάκι ή τη φόρμα κέικ και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα και 30 λ ή μέχρι να κάνετε το πείραμα με το καλαμάκι από σουβλάκι ή μαχαίρι και “βγει” στεγνό και καθαρό. Βγάζετε το κέικ από το φούρνο, το αφήνετε 10 λ στο ταψί να “σταθεί” και μετά το ξεφορμάρετε σε σχάρα να κρυώσει.
  5. Για την επικάλυψη κρέμας τυριού: Βάζετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά εκτός από τα καρύδια και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να έχετε μια λεία και αφράτη κρέμα. Απλώνετε τη κρέμα πάνω από το κρύο κέϊκ, πασπαλίζετε με τα θρυμματισμένα καρύδια και σερβίρετε.

[*] Αν δεν σας αρέσει η γεύση του ανανά μπορείτε να την αντικαταστήσετε με άλλα φρούτα όπως αχλάδι ή μήλο ή ροδάκινο κ.λ.π. Κόψτε τα σε μικρά κυβάκια σαν ζάρι, αφήστε τα σε απορροφητικό χαρτί και βάλτε τα στο μείγμα.

Πηγή



Sintayes.gr,

Συνταγή: Κέικ καρότου με επικάλυψη κρέμας τυριού με άρωμα πορτοκαλιού