Κέϊκ καρυδιού με γλάσο λεμονιού

Κέϊκ καρυδιού με γλάσο λεμονιού

Μια συνταγή για ένα πολύ νόστιμο Κέϊκ καρυδιού με γλάσο λεμονιού. Εύκολο, με απλά υλικά,  στη παρασκευή του, εξαιρετικό στη γεύση του για όλες τις ώρες.

Υλικά συνταγής

  • Για το κέϊκ:
  • 225 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 5 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 2 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ 
  • 2 1/4 φλ. τσαγιού καρύδια ψιλοκομμένα 
  • 1/4 φλ. τσαγιού γάλα
  • Για το γλάσο λεμονιού:
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 1 μεγάλο λεμόνι στυμμένο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 ° C και βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα τετράγωνο αντικολλητικό ταψί διαστάσεων 20 εκ. βάσης και βάθους 6 εκ.
  2. Για το κέϊκ καρυδιού: Βάζετε σε μπολ το βούτυρο, τη βανίλια και τη ζάχαρη άχνη και τα χτυπάτε καλά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτετε σταδιακά και ένα κάθε φορά τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν.
  3. Σε μεγάλο μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι, τη κανέλα και το μπέϊκιν πάουντερ. Προσθέτετε 2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα καρύδια και τα ανακατεύετε. 
  4. Αφήνετε το μίξερ και προσθέτετε στο μείγμα βουτύρου αυγών, το μείγμα με το αλεύρι και το γάλα και ανακατεύετε με ένα μεγάλο μεταλλικό κουτάλι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  5. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψάκι και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά. Σκεπάστε το με αλουμινόχαρτο σε περίπτωση που αρχίσει να παίρνει έντονο χρώμα στην επιφάνεια. Το βγάζετε από το φούρνο το αφήνετε για 10 λ να “σταθεί” και μετά το ξεφορμάρετε σε σχάρα να κρυώσει εντελώς.
  6. Για το γλάσο λεμονιού: Κοσκινίζετε τη ζάχαρη άχνη σε ένα μπολ, προσθέτετε και το χυμό λεμονιού και ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να έχετε ένα λείο μείγμα. Στρώνετε το μείγμα λεμονιού πάνω από το κέϊκ και πασπαλίζετε με το υπόλοιπο 1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα καρύδια. Κόβετε σε τετράγωνα μικρά κομματάκια και σερβίρετε.

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κέϊκ καρυδιού με γλάσο λεμονιού

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.