Κέικ καρδιά κόκκινο βελούδο

Κέικ καρδιά κόκκινο βελούδο

Αισθάνεστε ρομαντικά; Σερβίρετε στο “βαλεντίνο” σας αυτό το υπέροχο Κέικ καρδιά “κόκκινο βελούδο” και απολαύστε το. Μια πανεύκολη συνταγή για ένα πεντανόστιμο, λαχταριστό κέικ με υπέροχη εμφάνιση.

Υλικά συνταγής

  • Για το κέϊκ:
  • 2 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι
  • 2 κ.σ. σκόνη κακάο
  • 2 κ.γ. σόδα
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 1 φλ. τσαγιού γάλα
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού σπορέλαιο
  • 2 αυγά
  • 1 κ.σ. κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • 2 καψουλίτσες βανίλιας
  • 2 κ.γ. λευκό ξύδι
  • Για την επικάλυψη κρέμας τυριού:
  • 380 γρ. μαλακό τυρί τύπου Philadelphia
  • 150 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 καψουλίτσα βανίλιας
  • 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180C στις αντιστάσεις ή στους 160C στον αέρα. Λαδώνετε και στρώνετε με λαδόκολλα ένα ταψάκι [κατά προτίμηση σε σχήμα καρδιάς] διαστάσεων βάσης 21 Χ 23,5 εκ.
  2. Για το κέϊκ: Κοσκινίστε το αλεύρι, το κακάο και τη σόδα σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε και τη ζάχαρη, ανακατέψτε καλά και κάντε μια “λακουβίτσα” στη μέση.
  3. Σε άλλο μπολ προσθέτετε το γάλα, το σπορέλαιο, το αυγό, το κόκκινο χρώμα και το ξύδι, τα ανακατεύετε να ενσωματωθούν και τα ρίχνετε στη λακουβίτσα, στο μείγμα αλευριού. Ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά να ενσωματωθούν. Ρίξτε το μείγμα στο ταψί και ψήστε για 1 ώρα και δέκα λεπτά. [Κάντε το πείραμα με το στεγνό ξυλάκι από σουβλάκι]. Βγάλτε το από το φούρνο και αφήστε το σε σχάρα να κρυώσει εντελώς. 
  4. Για την επικάλυψη κρέμας τυριού: Χτυπάτε στο μίξερ το τυρί κρέμα, το βούτυρο και τη βανίλια μέχρι να ασπρίσει και αφρατέψει. Προσθέτετε σταδιακά τη ζάχαρη άχνη, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  5. Για τη συναρμολόγηση: Κόβετε το κέϊκ οριζόντια στη μέση και τοποθετείστε σε πιατέλα τη βάση. Απλώστε από πάνω το 1/3 της κρέμας τυριού και το σκεπάζετε με το επάνω μέρος του κέϊκ. Αλείφετε όλο το κέϊκ με την υπόλοιπη κρέμα τυριού και τη γαρνίρετε με ζαχαρωτά / καραμελίτσες σε σχήμα καρδιάς, ή φτιάξτε τις δικές σας καρδούλες με “Μάρτζιπαν” [βλέπε συνταγή εδώ].

Πηγή: Super Food Ideas – February 2014 , Page 86 /Recipe by Claire Brookman/Photo: by Jeremy Simons

 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κέικ καρδιά κόκκινο βελούδο

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.