Κέικ με ινδοκάρυδο και σιμιγδάλι χωρίς αυγά

Κέικ με ινδοκάρυδο και σιμιγδάλι χωρίς αυγά

Ένα ελαφρύ, αφράτο και πεντανόστιμο κέικ με ινδοκάρυδο και σιμιγδάλι χωρίς τη προσθήκη αυγών. Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή, που δεν απαιτεί καν τη χρήση μίξερ (προσαρμοσμένο από εδώ) για ένα απλό αλλά γευστικότατο κέικ για να συνοδεύσετε το τσάι, το γάλα ή το καφεδάκι σας. Δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

  • 2 φλ. τσαγιού γάλα
  • 1 ¼ φλ. τσαγιού ζάχαρη 
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 1 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 ¼ φλ. τσαγιού ινδοκάρυδο + επιπλέον για πασπάλισμα
  • 1 φλ .τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό 
  • 2 πρέζες μοσχοκάρυδο ή κάρδαμο (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε μια μικρή κατσαρολίτσα ρίχνετε το βούτυρο, το γάλα και τη ζάχαρη και τα ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει το βούτυρο και διαλυθεί καλά η ζάχαρη. Αποσύρετε τη κατσαρολίτσα από τη φωτιά και αφήνετε το μείγμα στην άκρη για 15 λ περίπου να κρυώσει.
  2. Μόλις κρυώσει το υγρό μείγμα, σε ένα ένα μπολ αναμιγνύετε καλά το αλεύρι, το σιμιγδάλι και το ινδοκάρυδο. Προσθέτετε και το υγρό μείγμα γάλακτος μαζί (προαιρετικά) με το μοσχοκάρυδο ή κάρδαμο και ανακατεύετε με μεγάλο κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και αρχίσει το σιμιγδάλι να απορροφά το γάλα. 
  3. Ρίχνετε το μείγμα σε ένα μέτριο ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και το ψήνετε σε προθερμασμένο στους 170 βαθμούς φούρνο για 30-35 λ περίπου (ανάλογα με το φούρνο σας) ή μέχρι να ροδίσει και μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσετε στο κέντρο του θα βγει στεγνή και καθαρή. Το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε να κρυώσει καλά και στη συνέχεια το πασπαλίζετε με ινδοκάρυδο, το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε. 

Σημείωση: Αν δεν σας αρέσουν οι πολύ γλυκές γεύσεις μπορείτε να βάλετε 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη και 1½ φλ. τσαγιού ινδοκάρυδο για περισσότερη γεύση καρύδας.

Δείτε πιο κάτω σε φωτογραφίες την εκτέλεση της συνταγής

 

 

 

 

 

 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κέικ με ινδοκάρυδο και σιμιγδάλι χωρίς αυγά

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.