Αναρτήθηκε στις 08/09/2015 σε Γλυκά - Επιδόρπια, Συνταγές
Κέϊκ ινδοκάρυδου με λάϊμ
Μια πανεύκολη και πολύ γρήγορη συνταγή για ένα λαχταριστό κέϊκ ινδοκάρυδου με λάϊμ. Απολαύστε το με το αφέψημά σας όλες τις ώρες.
Υλικά συνταγής
- 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
- 155 γρ. ζάχαρη πολύ λεπτή [*]
- 1 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
- 70 γρ. ινδοκάρυδο
- 150 γρ. βούτυρο λιωμένο + 1 κ.σ. για άλειμμα σκεύους
- 3 αυγά
- 125 ml φρέσκο χυμό λάϊμ + 1 κ.σ. τρίμμα από τη φλούδα του λάϊμ
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 ° C και αλείφετε με 1 κ.σ. λιωμένο βούτυρο ένα τετράγωνο ταψάκι με βάση 18 εκ. Καλύπτετε το ταψάκι καλά με χαρτί ψησίματος, το οποίο φροντίζετε να προεξέχει περιμετρικά για να το ξεφορμάρετε εύκολα.
- Βάζετε τα ξηρά υλικά, αλεύρι, ζάχαρη, μπέϊκιν πάουντερ και 50 γρ. ινδοκάρυδου σε μίξερ και τα χτυπάτε για 20 δευτερόλεπτα. Προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο, τα αυγά, το χυμό λάϊμ και το τρίμα λάϊμ και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως τα υλικά.
- Ρίχνετε το μείγμα στο ταψάκι, ισιώνετε τη επιφάνεια και το ψήνετε για 40 λ. Το πασπαλίζετε με τα υπόλοιπα 20 γρ. ινδοκάρυδου και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 10 λ [κάνετε το πείραμα με το μαχαίρι ή καλαμάκι και αν “βγει” στεγνό το κέϊκ είναι έτοιμο. Το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε 5 λ να “σταθεί” και μετά το ξεφορμάρετε και το μεταφέρετε σε σχάρα για να κρυώσει εντελώς.
[*] Η συνταγή αναφέρει ότι απαιτείται “caster sugar”. Η caster sugar είναι μια εξαιρετικά λεπτή ζάχαρη την οποία δεν θα βρείτε εύκολα στα Σούπερ Μάρκετς στην Ελλάδα. [Ίσως υπάρχει σε ειδικά καταστήματα]. Είναι όμως πολύ εύκολο να φτιάξετε τη δική σας caster sugar σε 1 λ. ως εξής: Βάζετε σε multi τη ποσότητα ζάχαρης που αναφέρεται στη συνταγή σας και τη χτυπάτε για 1 περίπου λ. ή μέχρι να γίνει πολύ λεπτή.
08/09/2015
Sintayes.gr,
Συνταγή: Κέϊκ ινδοκάρυδου με λάϊμ