Κέικ ινδοκάρυδου με κρέμα λεμονιού και επικάλυψη καρύδας

Κέικ ινδοκάρυδου με κρέμα λεμονιού και επικάλυψη καρύδας

Μια συνταγή για ένα υπέροχο κέϊκ ινδοκάρυδου, με κρέμα/γλάσο λεμονιού και επικάλυψη φρέσκιας καρύδας και τριμμένου ινδοκάρυδου. Ένα φανταστικό γλύκισμα με απίστευτη γεύση για να το απολαύσετε με την οικογένειά σας ή τους επισκέπτες σας. 

Υλικά συνταγής

  • Για το κέικ ινδοκάρυδου:
  • 100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ. ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική 
  • 1 αυγό 
  • 115 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 20 γρ. ινδοκάρυδο
  • Για τη κρέμα / γλάσο λεμονιού:
  • 50 γρ. βούτυρο κρύο σε κομματάκια
  • 100 γρ. ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική 
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • 2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • 60 ml χυμός λεμονιού
  • Για την επικάλυψη καρύδας/ινδοκάρυδου:
  • 2 αυγά 
  • 100 γρ. ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική 
  • 130 γρ. καρύδα φρέσκια ψιλοκομμένη
  • 90 γρ. ινδοκάρυδο τριμμένο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 ° C και βουτυρώνετε και στρώνετε με χαρτί ψησίματος ένα ταψί διαστάσεων 20 x 30 εκ. περίπου. Φροντίστε το χαρτί ψησίματος να προεξέχει περιμετρικά 2 εκ. περίπου προκειμένου να το ξεφορμάρετε εύκολα.
  2. Για το κέικ ινδοκάρυδου: Βάζετε σε μπολ το βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη και τα χτυπάτε με το μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτετε και το αυγό, χτυπάτε να ενσωματωθεί και ρίχνετε σταδιακά το αλεύρι χτυπώντας να ενσωματωθεί. Αφήνετε το μίξερ, προσθέτετε το ινδοκάρυδο και ανακατεύετε καλά με σπάτουλα. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί, ισιώνετε την επιφάνεια με το πίσω μέρος ενός κουταλιού και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 15 λ.
  3. Για τη λεμονόκρεμα: Εν τω μεταξύ φτιάχνετε τη κρέμα λεμονιού. Βάζετε σε μια  κατσαρολίτσα  το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη, το αυγό, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και τα σιγοβράζετε, ανακατεύοντας,  σε μέτρια φωτιά για 5 λ μέχρι να πήξει το μείγμα. Το αποσύρετε από τη φωτιά, το αφήνετε να μισοκρυώσει και το απλώνετε ομοιόμορφα πάνω από το κέϊκ.
  4. Για την επικάλυψη καρύδας / ινδοκάρυδου: Βάζετε σε ένα μπολ τα αυγά και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε καλά με ένα πιρούνι. Προσθέτετε τη φρέσκια καρύδα σε μικρά κομματάκια και το τρυμένο ινδοκάρυδο και ανακατεύετε να συνδυαστούν.
  5. Στρώνετε το μείγμα ομοιόμορφα πάνω από τη κρέμα λεμονιού και το ψήνετε στο φούρνο για 20-25 λ μέχρι να ροδίσει η καρύδα. Το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε να κρυώσει καλά, το κόβετε σε μερίδες και σερβίρετε. 

 

Πηγή

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κέικ ινδοκάρυδου με κρέμα λεμονιού και επικάλυψη καρύδας

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.