Κέικ με γιαούρτι, βερίκοκα και αμύγδαλα

Κέικ με γιαούρτι, βερίκοκα και αμύγδαλα

Υπέροχο κέικ με γιαούρτι, με ένα από τα αρωματικά φρούτα, τα βερίκοκα και αμύγδαλα. Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για ένα ελαφρύ κέικ που σίγουρα θα αγαπήσετε. 

Υλικά συνταγής

  • 4 μέτρια αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 125 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 
  • 1 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 280 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50 ml ηλιέλαιο + λίγο επιπλέον για άλειμα ταψιού
  • 5 ώριμα βερίκοκα
  • 40 γρ. φιλέ αμυγδάλου

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Λαδώνετε και βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψί με διάσταση βάσης 26 εκ. Καθαρίζετε τα βερίκοκα και τα κόβετε σε φετούλες.
  2. Ρίχνετε στο κάδο του μίξερ τα αυγά και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε για 10-15 λ μέχρι να ασπρίσει και αφρατέψει πολύ καλά το μείγμα. Μειώνετε στο χαμηλό τη ταχύτητα του μίξερ, προσθέτετε το γιαούρτι και το ηλιέλαιο και χτυπάτε μέχρι να ενσωματωθούν. Αφήνετε το μίξερ.
  3. Ρίχνετε στο κάδο σταδιακά, λίγο τη φορά, το αλεύρι και ανακατεύετε το μείγμα με μια μαρίζ, πολύ απαλά μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Προσθέτετε και το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. 
  4. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί και ισιώνετε την επιφάνειά του. Στρώνετε τα βερίκοκα κομμένα σε φετούλες στην επιφάνεια του μείγματος, πασπαλίζετε με το φιλέ αμυγδάλου και ψήνετε το κέικ σας στο προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λ, μέχρι να ροδίσει. Το βγάζετε από το φούρνο το αφήνετε να κρυώσει και σερβίρετε. 

Πηγή

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κέικ με γιαούρτι, βερίκοκα και αμύγδαλα

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.